Mikä lehti lahjaksi miehelle?

Mies lukemassa lehteä

Miesten aikakauslehtitarjonta on selvästi naisten vastaavaa pienempi. Miesten lempilukemista ovat tekniikkaan, autoiluun ja harrasteisiin liittyvät lehdet, mutta myös kevyempi lukeminen kelpaa sillä miesten myös aikuisten miesten tilatuin lehti on Aku Ankka. Top kymppiin mahtuu myös 7 päivää -lehti. Monet miehet selailevat mielellään myös kumppaniensa lehtiä.

Nuorten miesten suosikkeja ovat Aku ja autolehdet

Alle kolmekymppiset miehet eivät lue kodin paljon, mutta viihtyvät todennäköisimmin Aku Ankan, Tekniikan Maailman tai Pelit-lehden parissa.

Nuoret miehet lukevat paljon autolehtiä. Suosituimpia tässä lehtiryhmässä ovat Gti Magazine, Tuulilasi ja V8 Magazine.

Harrastelehdistä suosituimmat ovat Metsästys & Kalastus, Jääkiekkolehti, Erä ja Veikkaaja.

Tietotekniikkaan perehtynyt nuori mies tilaisi luultavimmin MB:n ja peleistä ja pelaamisesta enemmän kiinnostunut Pelit-lehden.

Yleisaikakauslehdistä nuori mies valitsee viihteellisen Seiskan ja tieteestä, elämästä ja ilmiöstä kiinnostunut mies Tiede-lehden.

Yli kolmekymppiset lukevat tekniikka- ja harrastelehtiä

Yli kolmekymppiset tilaavat itselleen yleensä tekniikka-, auto- tai harrastelehden. Viihteennälkäiset ahmivat myös Seiskaa.

Harrastelehdistä suosituimpia ovat Metsästys & Kalastus, Erä, Jahti ja Veikkaaja.

Auto- ja tekniikkalehdissä TM pitää edelleen pintansa ja Tuulilasikin on kohtuullisen suosittu, mutta V8 ja Gti Magazine eivät niinkään.

Muista lehdistä mainittakoon vielä MB, Tiede ja TM Rakennusmaailma.

Yli 50-vuotiaalle perhe- tai yleisaikakauslehti

Varttuneemmat miehetkin lukevat mieluiten Tekniikan Maailmaa ja Tuulilasia, mutta selvästi enemmän perhe- ja yleisaikakauslehtiä kuin nuorempansa.

Aikuisten miesten keskuudessa suosituimpia yleisaikakauslehtiä ovat ET-lehti, Apu, Seura, Valitut Palat ja Suomen Kuvalehti.

Myös Metsästys & Kalastus ja Erä-lehdillä on paljon yli 50-vuotiaita lukijoita.


Katso myös muut miestenlehdet, autolehdet, harrastelehdet ja yleisaikakauslehdet.