Luontolehdet

Näytetään kaikki 5 tulosta

Luontolehti on aikakauslehti, joka keskittyy luontoon ja sen eri ulottuvuuksiin, kuten maaperään sekä vesi- ja ilmakehään kasveineen ja eläimineen käsitteleviä aikakauslehtiä.

Luontolehdet voivat käsitellä luonnontieteitä, kuten maantiedettä, geologiaa, meritieteitä, hydrologiaa, limnologiaa sekä tähtijärjestelmää, luonnonilmiöitä tai esimerkiksi luonnossa liikkumista, retkeilyä ja ulkoilua.

Ne tarjoavat usein syvällisiä artikkeleja, upeita valokuvia ja asiantuntevaa tietoa, joka auttaa sinua ymmärtämään ja arvostamaan luontoa entistä enemmän.

Valikoimastamme löydät upeimmat luontolehdet, joka sopivat kaikenikäisille ja -tasoisille luonnon ystäville. Olitpa sitten kokenut retkeilijä, lintubongari tai vain satunnainen luonnon ihailija, meillä on jotain tarjottaa juuri sinulle.

Suosituimmat luontolehdet Suomessa

Suomessa suosittuja luontolehtiä ovat mm. Retki-lehti ja brittiläinen BBC Wildlife.

Erä – Luonnon ystävän monipuolinen valinta

Erä-lehti on eränkävijöiden, kalastajien ja metsästäjien suosikkilehti Suomessa. Se tarjoaa kattavan tietopaketin eräharrastuksiin liittyen sekä runsaasti kokemukseen perustuvaa hyötytietoa. Lehden laajat välinevertailut auttavat sinue tekemään järkeviä hankintoja

BBC Wildlife – Luonnon ihmeitä läheltä ja kaukaa

BBC Wildlife on Ison-Britannian vanhin ja arvostetuin luontolehti. Se tarjoaa vaikuttavia tarinoita luonnosta ja luonnonsuojelusta. Sen sivuilta löydät upeita valokuvia maailman eri kolkista. BBC Wildlife käyttää vain parhaita luontotoimittajia ja valokuvaajia, mikä takaa korkealuokkaisen sisällön.

Riista – Metsästäjän valinta

Riista-lehti on suunnattu metsästäjille ja se käsittelee aihetta monipuolisesti. Lehti tarjoaa laajoja metsästysartikkeleja, ase- ja varuste-esittelyjä ja -testejä. Riista-lehden toimittajat ovat kokeneita metsästäjiä, joten voit luottaa sen laatuun.

Retki - Ulkoilijan luotettava kumppani

Retki-lehti on Suomen johtava outdoor-lehti, joka on suunnattu kaikille ulkoilusta kiinnostuneille. Lehti tarjoaa monipuolisesti tietoa erilaisista ulkoilulajeista, kuten vaeltamisesta, hiihdosta, pyöräilystä ja melonnasta. Retken varustetestit auttavat sinua tekemään fiksuja ostopäätöksiä.

Miksi lukea luontolehtiä?

Luontolehtien lukeminen ei ole vain viihdyttävää, vaan niiden lukemisesta on monenlaista hyötyä.

Luonnon ymmärtäminen

Luontolehdet tarjoavat syvällistä tietoa luonnosta, sen monimuotoisuudesta ja toiminnasta.

Ne avaavat silmämme ymmärtään luonnon herkkää tasapainoa ja sen merkitystä elämällemme.

Lehdet käsittelevät usein myös ajankohtaisia ympäristökysymyksiä, kuten ilmastonmuutosta, lajien uhanalaistumista ja luonnonsuojelua.

Tiedon kartuttaminen

Luontolehdet ovat erinomainen tiedonlähde. Ne tarjoavat asiantuntevaa, tieteelliseen tutkimukseen ja asiantuntijahaastatteluihin perustuvaa tietoa, johon voi luottaa.

Lehdet käsittelevät monenlaisia aiheita aina kasvitieteistä eläinten käyttäytymiseen ja ekosysteemin toimintaan antaen lukijalle laaja-alaisen ymmärryksen luonnosta.

Luontolehdet ovat erinomainen keino rentoutua. Lisäksi ne voivat parantaa henkistä hyvinvointia.

Rentoutuminen

Luontolehdet eivät ole vain tietoa tarjoavia ja viihdyttäviä, vaan ne ovat myös erinomainen keino rentoutua.

Luonnon kauneuden ja monimuotoisuuden ihailu lehden sivuilla voi olla erittäin rauhoittavaa ja stressiä lievittävää.

Lukiessasi mielenkiintoista artikkelia esimerkiksi vuoristojen kauneudesta tai trooppisen sademetsän uskomattomista eläimistä, koet mielihyvää ja rauhaa, joka auttaa irrottautumaan arjen kiireistä.

Hyvinvointi

Monet tutkimukset ovat osoittaneet, että luonto vaikuttaa positiivisesti mielenterveyteen [1, 2].

Luontolehtien lukeminen voi tarjota pienen, mutta merkittävän annoksen tätä hyvinvointia.

Luontoa käsittelevät artikkelit voivat inspiroida sinua viettämään enemmän aikaa ulkona ja huolehtia itsestäsi paremmin.

Kenelle luontolehdet sopivat?

Parasta on, että luontolehdet sopivat ihan kaikille!

Aikuisille, nuorille, lapsille, miehille, naisille, perheille ja ihan jokaiselle.

Niitä lukevat luontoharrastajat lintubongareista kasvientunnistajiin ja ulkoilijoista retkeilijöihin.

Luontolehdet ovat erinomainen resurssi myös koululaisille ja opiskelijoille, sekä ihan vain luonnon ystäville.

Tämä panda rakastaa luontolehtien lukemista ja rentoutumista niiden parissa.