Talouslehdet

Näytetään kaikki 14 tulosta

Tilaa parhaat talouslehdet edullisesti netistä. Tutustu tarjouksiin.

Talouslehdet ovat journalismin osa, joka seuraa, tallentaa, analysoi ja tulkitsee liike-elämän, talouden ja rahoitustoimintaa sekä yhteiskunnissa tapahtuvia muutoksia. Niiden aiheet kattavat laajalti koko talouteen liittyvän kaupallisen toiminnan.

Talouslehdet tarjoavat uutisia ja erikoisartikkeleja ihmisistä, paikoista ja elinkeinoelämään liittyvistä asioista. Niissä voi esiintyä hyvinkin yksityiskohtaista ja syvällistä talousjournalismia.

Talouslehdet ovat olennainen työkalu jokaiselle, joka haluaa pysyä ajan tasalla talouden trendeistä, markkinoista ja sijoitusmahdollisuuksista. Olitpa sitten sijoittaja, yritysjohtaja tai vain yleisesti kiinnostunut taloudesta, oikean talouslehden valinta voi olla ratkaisevan tärkeää.

Miksi lukea talouslehtiä?

Miksi talouslehtien lukeminen sitten on arvokasta niin yksityishenkilöile, sijoittajille kuin yritysjohtajillekin.

Tässä vain muutamia tärkeitä syitä alkaa talouslehden tilaajaksi jo tänään.

Markkinatrendien ymmärtäminen

Yksi tärkeimpiä syitä tilata ja lukea talouslehtiä on markkinatrendien ymmärtäminen. Lehdet, kuten Kauppalehti ja The Economist tarjoavat syvällisiä analyysejä siitä, mihin suuntaan talouden tuulet puhaltavat.

Olipa kyseessä sitten teknologiasektorin nousu, raaka-aineiden hinnanmuutokset tai kansainvälinen kauppa, nämä lehdet tarjoavat asiantuntevat näkemykset ja ennusteet, jotka voivat olla kultaakin arvokkaampia sijoittajille, yritysjohtajille ja talousasiantuntijoille.

Ymmärtämällä markkinatrendejä voit tehdä informoituja päätöksiä, joilla voi olla merkitystä niin henkilökohtaiseen kuin ammatilliseen elämääsi.

Sijoitusvinkit

Talouslehdet eivät ole vain uutisia varten, vaan ne tarjoavat usein myös käytännön neuvoja ja strategioita. Erityisen tunnettuja tästä ovat Arvopaperi ja Fortune, jotka sisältävät kattavia artikkelaja ja sijoitusvinkkejä.

Näissä lehdissä julkaistaan usein myös alan asiantuntijoiden haastatteluja, syvällisiä analyysejä eri sijoitusinstrumenteista ja neuvoja monipuolisen sijoitussalkun rakentamiseen.

Jos olet sijoittaja tai mietit sijoittamisen aloittamista, näiden lehtien tarjoamat vinkit voivat olla korvaamattomia.

Kansantaloudellinen näkökulma

Jos olet enemmän kiinnostunut laajemmista taloudellisista kysymyksistä tai työskentelet julkishallinnoissa, Harvard Business Review ja Tekniikka & Talous tarjoavat usein syvällistä näkökulmaa makrotalouteen.

Näissä julkaisuissa käsitellään esimerkiksi inflaatiota, työttömyysastetta, talouskasvua ja muita kansakuntien talouteen vaikuttavia indikaattoreita.

Harvard Business Review'n artikkelit perustuvat usein akateemiseen tutkimukseen, ja ne antavat monipuolisen ymmärryksen siitä, miten eri tekijät vaikuttavat talouteen globaalilla tasolla.

Teknologiaan, innovaatioihin ja yritysmaailmaan liittyviin uutisiin ja analyyseihin keskittyvä Tekniikka & Talous puolestaan tarjoaa oivalluksia, näkökulmia ja hyötytietoa teknologiasta ja sen vaikutuksista.

Verkostoituminen

Lopuksi, mutta ei vähäisimpänä, verkostoituminen on yksi tärkeä syy lukea talouslehtiä.

Riippumatta siitä, oletko yrittäjä, yritysjohtaja tai freelancer, ymmärrys talouden tapahtumista ja trendeistä antaa sinulle pohjan keskustella asiantuntevasti ja luoda suhteita liike-elämässä.

Olitpa sitten cocktailtilaisuudessa tai tärkeässä business-tapaamisessa, talouslehtien antama tieto antaa sinulle keskustelunaiheita ja näkemyksiä, jotka voivat auttaa sinua verkostoitumaan tehokkaammin.

Suomalaiset talouslehdet vs ulkomaiset talouslehdet

Suomessa ilmestyy erinomaisia talouslehtiä, kuten Kauppalehti, Talouselämä ja Tekniikka & Talous.

Kun mietitään talouslehden valintaa, on hyvä ymmärtää ero suomalaisten ja ulkomaisten julkaisujen välillä. Niin suomalaiset kuin kansainvälisetkin talouslehdet palvelevat lukijoitaan omalla tavallaan tarjoten erilaisia näkökulmia talouteen.

Suomalaiset talouslehdet

 • Kauppalehti. Talouden ilmiöiden ja rahamarkkinoiden uutismedia, joka ilmestyy viitenä päivänä viikossa.
 • Kauppalehti Fakta. Johtamisen, esimiestyön ja organisaatioiden kehittämisen ammattilehti, joka pitää pättäjät ajan tasalla.
 • Talouselämä. Pohjoismaiden suurin ja Suomen ainoa talouden viikkolehti, joka kertoo päivän olennaisimmat talousuutiset analysoiden ja taustoittaen.
 • Arvopaperi. Suomalainen kuukausittain ilmestyvä sijoittamisen erikoislehti, joka tarjoaa tietoa, ideoita ja virikkeitä sijoittamisen tueksi.
 • Tekniikka & Talous on Suomen johtava innovaatiomedia, joka tarjoaa oivalluksia, näköaloja ja hyötytietoa teknologiasta ja sen vaikutuksista.

Ulkomaiset talouslehdet

 • Privata Affärer on Ruotsin johtava talouslehti, joka tarjoaa riippumattomia ja konkreettisia neuvoja sijoituksiin, vakuutuksiin ja lainoihin.
 • Placeringsguiden on ruotsalainen talouslehti, joka tarjoaa työkaluja sijoittamiseen, analyysejä, haastatteluja ja mallisalkkuja.
 • The Economist on arvostettu talouteen ja kansainvälisiin tapahtumiin keskittyvä viikkolehti.
 • L'Obs on ranskalainen uutisviikkolehti, jonka aihealueita ovat mm. talous, yhteiskunta, politiikka, kulttuuri, terveys ja teknologia.
 • Fortune on yhdysvaltalainen talousaikakauslehti, joka tarjoaa liike-elämän uutisia, sisäpiirin tietoa yritysmaailmasta, analyyttisiä artikkeleja ja innovaatioita.
 • Harvard Business Review on johtamisen alan aikakauslehti, jonka aihealueita ovat neuvottelu, strategia, operatiivinen toiminta, markkinointi ja talous.
 • Marketing Week on brittiläinen liike-elämän aikakauslehti, joka keskittyy markkinointiin, mainontaan ja media-alaan.
 • Prospect on brittiläinen aikakauslehti, joka on erikoistunut politiikkaan, talouteen ja ajankohtaisiin asioihin.
 • African Business tarjoaa oivalluksia, uutisia ja artikkeleja Afrikan markkinoita muuttavilta toimialoilta.

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Miten tilaan talouslehden?

Etsi sopiva lehti yltä, valitse tilauksen pituus ja siirry tilauksia myyvän tahon verkkosivuille. Seuraa ohjeita ja viimeistele tilaus.

Mitä maksutapoja voin käyttää?

Tämä riippuu lehdestä ja myyjästä, mutta useimmiten käytössä on korttimaksut tai lasku.

Sisältyvätkö ulkomaisten lehtien toimituskulut hintaan?

Kyllä, ilmoitetut hinnat ovat todella näin edullisia, ja ne sisältävät kaikki kulut, mukaan lukien verot ja toimituskulut.

Kuinka kauan lehden toimitus kestää?

Ensimmäisen numeron toimitus voi kestää kahdesta kymmeneen viikkoon. Jatkossa saat lehden nopeammin.

Miten perun tilauksen?

Ota yhteyttä lehden kustantajaan. Löydät yhteystiedot toimitetun lehden ensimmäisiltä sivuilta tai takakannesta.

Miten voin uusia tilaukseni?

Mikäli tilauksesi on jatkuva tilaus eli ns. kestotilaus, sinun ei tarvitse tehdä mitään, vaan tilauksesi jatkuu automaattisesti tilausjakson päätyttyä.

Mikäli tilauksesi on määräaikaistilaus, saat ilmoituksen tilauksen päättymisestä, ja voit uusia tilauksen esimerkiksi tämän sivun linkkien kautta.

Liikemies puvussa lukemassa aikakauslehteä kahvilassa.