Matkalehdet

Näytetään kaikki 5 tulosta

Matkalehdet esittelevät tuttuja ja uusia matkakohteita, tarjoavat käytännön niksejä, top-listauksia ja syvällisiä artikkeleja.

Matkalehdet ovat paljon enemmän kuin pelkkiä aikakauslehtiä; ne ovat ikkuna uuteen maailmaan, joka odottaa sinua. Olipa kyseessä sitten kaupunkiloma Euroopassa, rantaloma Aasiassa tai vaellusretki Suomen luontoon, matkalehdet tarjoavat arvokasta tietoa, inspiraatiota ja vinkkejä jokaisen matkailijan tarpeisiin.

Matkailulehdissä ei esitellä vain uusia ja vanhoja matkakohteita, vaan ne tarjoavat lukijoilleen myös käytännön niksejä, top-listauksia ja syvällisiä artikkeleja, jotka tekevät seuraavasta seikkailustasi unohtumattoman.

Matkalehdille tyypillistä sisältöä ovat erilaiset teemanumerot, joissa voidaan käsitellä esimerkiksi budjettilomia, seikkailulomia, ruokalomia tai laskettelulomia.

Matkailulehdet Suomessa

Suomalaisia matkailulehtiä ovat mm. Mondo ja Retki.

Vaikka Suomen matkailulehtien kenttä on median digitalisaation myötä harventunut, se on edelleen täynnä laadukasta sisältöä, joka palvelee erilaisten matkailijoiden tarpeita.

Joukosta erottuva matkailulehti on A-lehtien kustantama Suomen johtava matkailulehti Mondo. Se on omistettu matkailijalle, joka haluaa kokea enemmän.

Mondo esittelee matkakohteet monipuolisesti, tekee löytöjä tutuista ja tuntemattomista kohteista sekä tarjoaa lukijalleen parhaat matkailua helpottavat niksit.

Olipa kyseessä sitten viikonloppureissu Tallinnaan tai kuukauden mittainen seikkailu Aasiassa, Mondo tarjoaa inspiraatiota ja tietoa jokaiseen tarpeeseen.

Katso paras Mondo-tarjous tästä!

Toinen tässä kohtaa mainitsemisen arvoinen lehti on Suomen johtava outdoor-lehti Retki. Vaikka Retki ei ole puhdas matkailulehti, se tarjoaa kuitenkin paljon arvokasta tietoa ja inspiraatiota ulkona liikkujille, olipa kyse sitten vaelluksesta Lapissa tai melontareissusta Suomen järvillä.

Retki on erinomainen valinta heille, jotka nauttivat aktiivisesta ja seikkailunhaluisesta lomasta.

Katso Retki-lehden tarjous tästä!

Matkalehtien historiaa

Matkalehtien juuret ulottuvat yllättävän pitkälle historiaan, aina 1800-luvulle saakka, jolloin matkustaminen oli enimmäkseen yläluokan etuoikeus.

Vielä tuolloin nämä lehdet olivat enemmänkin päiväkirjamaisia kertomuksia, jotka keskittyivät kertomaan eksoottisista kohteista ja kulttuureista.

Teknologian ja liikenteen kehittymisen myötä matkustaminen demokratisoitui, ja matkustamiseen liittyvät julkaisut alkoivat palvella laajempaa yleisöä.

Toisen maailmansodan jälkeen, kun lentomatkustaminen yleistyi, matkalehtien rooli kasvoi entisestään.

Ne alkoivat keskittymään enemmän erilaisiin matkakohteisiin ja tarjoamaan monipuolisempaa sisältöä, kuten matkareittejä, hotelliarvosteluja ja kulttuurisia näkökulmia.

Matkalehtien rooli nykyään

Tämä kehitys on jatkunut tähän päivään saakka, ja nykyaikaiset matkalehdet ovat erittäin monipuolisia julkaisuja, jotka tarjoavat kaikkea mahdollista matkasuunnittelusta budjetointivinkkeihin ja paikallisgastronomiasta kestävään matkailuun.

Viime vuosikymmeninä median digitalisoituminen on tuonut merkittäviä muutoksia myös matkailualan julkaisutoimintaan. Verkossa on yhä enemmän matkailuun keskittyviä blogeja, verkkolehtiä ja sosiaalisen median alustoja, jotka tarjoavat nopeaa ja ajankohtaista tietoa.

Monien matkailulehtien levikit ja lukijamäärät ovat laskeneet, ja iso osa niistä on joutunut lopettamaan kokonaan. Toiset matkalehdet ovat kehittäneet uusia strategioita pysyäkseen mukana kilpailussa.

Monet lehdet ovat laajentaneet läsnäoloaan tarjoamalla verkkoversioita, mobiilisovelluksia ja interaktiivista sisältöä, kuten videoita ja virtuaalisia kierroksia.

Vaikka digitaalinen media tarjoaa matkailujournalismille uusia mahdollisuuksia, painetun sisällön julkaisijoilla on edelleen oma lukijakuntansa, joka kaipaa syvällisempää, huolellisempaa ja laadukkaampaa sisältöä.

Kansainväliset matkalehdet

Vaikka Suomen matkalehtimarkkinat ovat melko rajalliset, kansainvälisesti valikoima on huomattavasti laajempi ja monipuolisempi.

Esimerkiksi ruotsalaiset Vagabond ja Utemagasinet voisivat hyvinkin olla vastine suomalaisille matkailulehdille, Vagabond Mondolle ja Utemagasinet Retki-lehdelle.

Eikä kansainvälisistä matkailulehdistä puhuttaessa, voida unohtaa myöskään National Geographic -lehteä, joka on yksi maailman tunnetuimmista ja arvostetuimmista matkalehdistä.

Se ei tarjoa ainoastaan upeita valokuvia ja syvällisiä artikkeleja, vaan käsittelee matkailua laajemmassa kulttuurisessa ja ekologisessa kontekstissa.

National Geographic auttaa lukijoita ymmärtää maailmaa paremmin ja inspiroitumaan kestävämmästä ja tietoisemmasta matkailusta.

Miksi tilata matkalehti?

Iloinen hattupäinen nainen matkalla.

Matkalehtien tilaamisessa on monia etuja, jotka tekevät siitä erinomaisen investoinnin jokaiselle matkailuharrastajalle. Tässä 6 syytä, miksi jokaisen kannattaa harkita matkailulehden tilaamista.

1. Inspiroidu uusista kohteista

Matkalehdet esittelevät usein sellaisiakin kohteita, joita et ehkä muuten tulisi ajatelleeksi. Ne tarjoavat ideoita ja inspiraatiota seuraavaa matkaa varten.

2. Säästä aikaa ja rahaa

Lehdet tarjoavat usein vinkkejä ja neuvoja, jotka voivat auttaa sinua säästämään sekä aikaa että rahaa. Olipa kyseessä sitten matkavakuutus, halvat lennot tai budjettiystävälliset hotellit tai ravintolat, löydät nämä vinkit vain matkailulehtien sivuilta.

3. Syvenny kulttuureihin

Matkalehdet tarjoavat syvällistä tietoa eri kulttuureista, tavoista ja perinteistä, jotka voi olla hyvä ottaa huomioon matkakohteessa ja jotka rikastuttavat matkakokemustasi.

4. Kestävä matkailu

Monet lehdet, kuten National Geographic, keskittyvät kestävään matkailuun ja tarjoavat tietoa siitä, miten voimme matkustaa vastuullisemmin.

5. Laadukas sisältö

Toisin kuin monissa verkkolähteissä, matkalehtien sisältö on ammattilaisten kirjoittamaa, huolella kuratoitua ja faktatarkistettua.

6. Rentoutumishetki

Digitaalisen maailman keskellä uppoutuminen hyvän lukemisen pariin tarjoaa mahdollisuuden rentoutua ja keskittyä, ilman digitaalisia häiriötekijöitä.

Tilausvaihtoehdot ja tarjoukset

Kun olet löytänyt itsellesi sopivan matkalehden, on aika miettiä tilausvaihtoehtoja. Yleisesti ottaen niitä on kaksi päätyyppiä: määräaikainen tilaus ja kestotilaus.

Määräaikainen tilaus on hyvä vaihtoehto, jos haluat kokeilla lehteä tietyn ajanjakson ajan ilman sitoutumista.

Kestotilaus on puolestaan usein edullisempi viahtoehto ja se uusiutuu automaattisesti, joten lehdet saapuvat kotiisi ilman jakelun katkeamista.

Jos olet onnekas, saatat törmätä erinomaiseen lehtitarjoukseen, joka tekee tilaamisesta entistä houkuttelevamman. Joissakin tapauksissa tarjoukseen voi sisältyä tilaajalahja, joka voi liittyä matkailuun tai johonkin ihan muuhun, tai olla esimerkiksi ilmainen lisänumero. Aina tarjouksiin ei valitettavasti kuitenkaan sisälly tilaajalahjaa,

Tilaamalla lehden nyt voit hyödyntää näitä erikoistarjouksia ja saada vielä enemmän arvoa rahoillesi. Tilaamalla painetun matkalehden tuet myös laadukkaan ja informatiivisen matkailujournalismin jatkuvuutta!

Matkalehdet