Muotilehdet

Näytetään kaikki 8 tulosta

Tilaa muotilehdet netistä edulliseen tarjoushintaan.

Hei, Sinä trenditietoinen lukija! Oletko koskaan miettinyt, mikä muotilehti sopisi juuri sinulle?

Olet ehkä kokenut muotilehtien tilaaja, mutta kaipaat hieman vaihtelua tai uusia näkökulmia uusiin trendeihin?

Jos vastasit kyllä, olet saapunut oikeaan osoitteeseen.

Tämä sivu on omistettu kaikille heille, jotka rakastavat muotia ja haluavat pysyä ajan tasalla sen viimeisimmistä trendeistä – ja mikä olisi parempi tapa tehdä se kuin tilata kiinnostuksen kohteitasi vastaava muotilehti?

Muotilehti on muotiin erikoistunut aikakauslehti. Muotilehdet ovat olennainen osa muotiteollisuutta, sillä ne toimivan välineenä välittää ja edistää muotisuunnittelun visiota potentiaalisille ostajille. Ne auttavat meitä ymmärtämään ajan kulttuuria.

Tällä sivulla käymme läpi muotilehtien merkityksen kulttuurissamme ja niiden historiallisen kehityksen sekä esittelemme parhaat muotilehdet Suomesta, Ruotsista ja muualta maailmasta. Lisäksi annamme vinkkejä siihen, kuinka valita itsellesi parhaiten sopiva lehti muotilehtien valikoimasta.

Olitpa kiinnostunut sitten kotimaisesta muodista, kansainvälisistä trendeistä tai erikoistuneemmista aiheista, kuten kestävästä muodista, toivomme, että osaat tehdä tämän perusteella tekemään tietoisen valinnan.

Miksi muotilehdet ovat tärkeitä?

Muotilehdet ovat paljon enemmän kuin kiiltäviä sivuja täynnä upeita valokuvia ja houkuttelevan näköisiä mainoksia.

Ne ovat olennainen osa sekä muotiteollisuutta että kulttuurista viestintää.

 1. Inspiraatiota ja uusia ideoita. Muotilehdet esittelevät uusimpia trendejä, värimaailmoja ja materiaaleja tarjoten lukijoille mahdollisuuden päivittää omaa tyyliään ja ymmärrystään muodista. Ne tarjoavat vinkkejä, miten yhdistellä erilaisia vaatekappaleita ja asusteita keskenään, sekä luomaan oman uniikin tyylin.
 2. Uusien trendien ja suunnittelijoiden esittelyt. Muotilehdet ovat usein ensimmäisiä medioita, jotka esittelevät uusia suunnittelijoita ja heidän luomuksiaan. Ne antavat lukijoilleen etulyöntiaseman, mitä tulee uusimpien ja tulevien trendien tunnistamiseen. Tämä on erityisen tärkeää trenditietoisille suomalaisille, jotka haluavat pysyä ajan hermolla.
 3. Muotimaailman tapahtumat. Muotilehdet eivät keskity vain pinnallisiin aiheisiin, vaan ne tarjoavat myös syvällisiä artikkeleja ja analyysejä esimerkiksi muotiteollisuuden eettisistä kysymyksistä, kestävästä kehityksestä ja alan työolosuhteista. Yksi näiden lehtien mielenkiintoisimmista näkökulmista on historiallisen kontekstin tarjoaminen nykyisille trendeille.
 4. Alusta nuorille ja tuleville suunnittelijoille. Muotilehdet ovat myös tärkeä foorumi nuorille ja tuleville suunnittelijoille. Ne tarjoavat mahdollisuuden saada näkyvyyttä ja tunnustusta, mikä on ratkaisevan tärkeää etenkin uran alkuvaiheessa. Lehdet voivat toimia yhteistyöalustana suunnittelijoiden, mallien ja valokuvaajien välillä, luoden uusia yhteistyömahdollisuuksia.

Muotilehtien historiaa

Muotilehtien historia on miltei yhtä monimuotoinen ja värikäs kuin itse muotikin.

Muotilehtien historiaa voidaan jäljittää aina kuningatar Elisabet I:n aikakaudelle (1533–1603), jolloin sanomalehdissä, päiväkirjoissa, almanakoissa ja minilehtisissä alettiin julkaista yhä enemmän naislukijoita kiinnostavaa sisältöä.

Le Mercure Galant

Ensimmäinen julkaisu, jonka katsotaan raportoineen muotiteollisuudesta, oli Le Mercure Galant.

Kirjailija Jean Donneau de Visén vuonna 1672 perustama kirjallisuuslehti oli keskeisessä asemassa muodin, ylellisyystuotteiden, etiketin ja hovielämän levittämisessä Ludvig XIV:n aikana. Siinä julkaistiin muun muassa kuvia aristokraattien vaatteista.

Tiettävästi ensimmäisen kerran termiä muotilehti käytti kirjakauppias Edward Cave vuonna 1732.

Harper's Bazaar, Cosmopolitan ja Vogue

1800-luvulla syntyi kolme suurta muotilehteä. Vuonna 1867 perustettu Harper's Bazaar, vuonna 1886 perustettu Cosmopolitan ja vuonna 1892 perustettu Vogue mullistivat muotijournalismin monin tavoin.

Vaikka nämä lehdet olivat alunperin paremminkin naistenlehtiä, perhelehtiä tai "elämän seremoniallista puolta juhlistavia" lehtiä, ne kuitenkin toivat muodin jokaisen ihmisen ulottuville (ei vain yläluokalle), ja siten asettivat standardit korkealaatuiselle muotijournalismille.

Vielä yksi tärkeä aikakauslehti oli Cassell & Co:n lokakuussa 1886 lanseeraama viktoriaaninen julkaisu The Ladies World, joka kirjoitti muodista ja trendeistä seurapiirien keskuudessa. Lyhyen proosan ja runouden lisäksi siinä käsiteltiin muun muassa koulutusta ja politiikkaa.

Marie Claire

Maaliskuussa 1937 perustettua Marie Claire -muotilehteä pidetään ensimmäisenä nykyaikaisena naisten muotilehtenä, joka oli paljon aikaansa edellä.

Marie Claire ei sisältänyt vain muotia ja kauneutta, vaan kirjoitti rohkeasti myös aiheista, joita pidettiin tuolloin vakavina tai jopa provokatiivisina.

Se vetosi monimuotoiseen – eri ikäisistä ja erilaisissa yhteiskunnallisessa asemissa oleviin naislukijoihin.

Glamour

Muotilehti Glamour ilmestyi ensi kerran Yhdysvalloissa 1939 nimellä Glamour of Hollywood.

Vuonna 1943 julkaisu muutti nimensä muotoon Glamour alaotsikolla "tytölle, jolla on työ".

Julkkisten lisäksi se alkoi sisältää enemmän artikkeleja muodista ja kauneudesta, sekä myöhemmin myös psykologiasta, terveydestä ja hyvinvoinnista.

Elle

Ellen perusti Hélène Gordon-Lazareff, ja sen ensimmäinen numero ilmestyi marraskuussa 1945. Se keskittyi muotiin, kauneuteen ja lifestyleen, mutta sillä oli myös toinen tehtävä.

Koska lehti perustettiin vuosi sen jälkeen, kun naiset saivat Ranskassa äänioikeuden, sen tarkoituksena oli vahvistaa naisia, kannustaa heitä opiskelemaan ja työskentelemään, sekä innostaa heitä elämään parasta elämäänsä.

Elle ilmestyi suomeksi helmikuuhun 2020 asti, mutta se on edelleen tilattavissa ruotsiksi.

Nämä olivat ikonisimmat aikakauslehdet aina 1600-luvulta lähtien nykypäivään saakka.

Suosituimmat muotilehdet Suomessa ja lähialueilla

Suomen paras ja käytännössä ainoa muotilehti on Trendi, joskin monissa muissakin lehdissä käsitellään laajalti muotia.

On huomionarvoista, että Suomessa ilmestyy nykyään vähemmän erityisesti muotiin keskittyviä lehtiä kuin vielä vuosikymmen aikaisemmin.

Tämä johtuu monista seikoista, kuten digitaalisen median noususta, joka on vähentänyt painettujen lehtien kysyntää.

Lisäksi taloudelliset tekijät, kuten kohdennetun mainonnan kasvu ovat vaikuttaneet lehtien kannattavuuteen.

Osa edellisessä kappaleessa esitellyistä maailman suosituimmista muotilehdistä ilmestyivät vielä aiemmin myös Suomessa.

Cosmopolitanin Suomen painos ilmestyi vuosina 1999–2020 ja Ellen vuosina 2008–2020.

Vaikka pelkästään muotiin keskittyviä lehtiä on vähemmän, aihetta käsitellään yhä laajasti monissa naistenlehdissä:

 • Trendi on tällä hetkellä ainoa Suomessa ilmestyvä, pääasiassa muotiin keskittyvä lehti. Trendi tarjoaa kattavan katsauksen kotimaiseen ja kansainväliseen muotiin, mutta sisältää juttuja myös kauneudesta, työelämästä, hyvinvoinnista ja ihmissuhteista.
 • Anna. Vaikka Anna ei millään mittapuulla ole pelkästään muotilehti, tämä viikoittain ilmestyvän naistenlehden lifestyle-osio kattaa paljon asiaa myös muodista ja pukeutumisesta.
 • Eeva. Ei Eevaakaan voi kutsua varsinaiseksi muotilehdeksi, vaikka se tarjoaakin kuukausittain inspiroivaa muotia ja auttaa ottamaan trendit haltuun. Eevan muotijuttujen malli on aina julkisuudesta tuttu ja jutuissa julkkis kertoo myös omasta suhteestaan pukeutumiseen.
 • Kotiliesi Käsityö on etupäässä käsityölehti, joka inspiroi ja auttaa eri tasoisia harrastajia löytämään ohjeita ja kehittämään taitojaan. Lehden joka toisesta numerosta löytyy erillinen plus-naisille suunnattu muotimallisto.

Jos olet kielitaitoinen ja valmis laajentamaan horisonttiasi, myös Ruotsissa ilmestyy useita laadukkaita muotilehtiä, kuten nämä:

 • Elle. Ruotsalainen Elle on ylellinen ja kansainvälinen brändi, joka hauskalla tavallaan innostaa, opastaa ja viihdyttää trenditietoisia naisia muodin ja kauneuden saralla opastaen naisia uusiin ilmaisutapoihin, itsenäisyyteen ja uskaltamiseen erottua.
 • Styleby on ainutlaatuinen ja palkittu ruotsalainen muotilehti, joka avaa maailman maailman parhaiten pukeutuneiden naisten vaatekappeihin. Jännittäviä gallerioita julkkiksista ja uskomattomia muotiraportaaseja tekevät tästä lehdestä maailmankuulun.
 • Damernas Värld on vuonna 1944 perustettu muotilehti, jonka kohderyhmää ovat 25–45-vuotiaat naiset. Lehteä julkaisee Suomessakin kustannustoimintaa harjoittava Bonnier.

Miten valita paras muotilehti?

Valinnan tekeminen voi olla haastavaa, erityisesti kun tarjolla on niin monia erilaisia vaihtoehtoja.

Muoti on laaja käsite, joka kattaa kaiken vaatteista ja asusteista lifestyleen ja kulttuurin.

Kiinnostaako sinua enemmän kotimainen vai kansainvälinen muoti? Haluatko saada lehdeltäsi myös muuta kuin muotia?

Ehkä olet kiinnostunut enemmän kestävästä muodista, tai haluat tietää enemmän tiettyjen suunnittelijoiden työstä?

Mieti, mikä osa-alue resonoi eniten kiinnostuksenkohteidesi kanssa, ja etsi lehtiä, jotka keskittyvät niihin.

Vertaile eri lehtien tilaushintoja ja mieti tarjoaako kyseinen lehti erityisiä etuja, kuten alennuksia tai lahjoja uusille tilaajille. On myös hyvä tarkistaa, onko lehdellä erilaisia tilausvaihtoehtoja, kuten määräaikais- ja kestotilaukset.

Ennen kuin teet lopullisen valinnan, on hyvä idea tutustua lehtien sisältöön. Saat hyvän kuvan muotilehtien tarjoamasta sisällöstä niiden verkkosivuilta, joilla julkaistaan lyhyempiä, uutismuotoisia artikkeleja.

Käy läpi arvosteluja ja suosituksia verkossa tai kysy ystäviltäsi ja perheenjäseniltäsi, ovatko he löytäneet itselleen sopivan muotilehden. Kokemukset ja suositukset voivat olla arvokkaita tehdessäsi omaa valintaa.

Jos olet epävarma, voit aina aloittaa lyhytaikaisella, esimerkiksi 3 kk:n tai 6 kk:n tilausjaksolla. Tämä antaa sinulle mahdollisuuden tutustua lehteen paremmin ilman pitkäaikaista sitoutumista.

Tilaa muotilehti nyt ja aloita matkasi muodin maailmaan

Oletko valmis tekemään päätöksen ja sukeltamaan syvemmälle muodin maailmaan?

Meiltä löydät erilaisia tilausvaihtoehtoja, jotka sopivat jokaisen tarpeisiin ja budjettiin.

Valitse määräaikainen tilaus, jos haluat, että tilauksesi päättyy automaattisesti tilausjakson lopussa, tai valitse usein edullisempi kestotilaus, jos olet varma, että haluat jatkaa tilausta pidempään. Muista, että voit perua myös kestotilauksen milloin tahansa.

Miten tilata muotilehti?

Kun olet valinnut muotilehden, jonka haluat tilata, klikkaa kyseisen lehden sivulla "katso tarjous" -nappia sen tilausjakson kohdalla (esim. 6 kk tai 12 kk), jonka haluat. Ohjaamme sinut kyseisen lehden parhaaseen tarjoukseen.

Valitse tilaustyyppi, seuraa ohjeita ja valitse tilaustyyppi. Täytä tilaajan tiedot ja maksutiedot, vahvista tilaus ja maksa.

Useimmissa tapauksessa tilaus maksetaan ensimmäisen lehden mukana toimitettavalla laskulla, mutta maksutapa voi vaihdella parhaan tarjouksen tarjoavien myyjien välillä.

Tarvitseko apua muotilehden tilauksessa? Asiakaspalvelumme on valmiina auttamaan. Älä epäröi ottaa yhteyttä!

Muotilehdet esittelevät uusimpia trendejä, värimaailmoja ja materiaaleja tarjoten lukijoille mahdollisuuden päivittää omaa tyyliään ja ymmärrystään muodista.