Lastenlehdet

Näytetään tulokset 1–16 / 31

Lastenlehdet tarjoavat tekemistä ja auttavat lapsen kehityksessä

Lastenlehdet näyttelevät ratkaisevaa roolia lasten kehityksessä tarjoamalla heille heitä kiinnostavaa ja ikään sopivaa luettavaa.

Lukeminen on olennainen taito, joka lasten on hallittava menestyäkseen koulussa ja sosiaalisessa elämässään. Lukeminen auttaa heitä kehittämään sanavarastoaan, kieltään ja ymmärtämiskykyään.

Tilaamalla lapselle lastenlehden, vanhemmat voivat tarjota lapsilleen säännöllisesti viihdyttävää ja opettavaista luettavaa.

Lastenlehdet tarjoavat monipuolista sisältöä, kuten sarjakuvia, tarinoita, arvoituksia, pelejä, testejä ja aktiviteetteja, jotka voivat stimuloida lapsen luovuutta ja mielikuvitusta.

Suomalaisia lastenlehtiä ovat mm. Koululainen, Pets ja Muumi-lehti.

Lastenlehtien tyypit

Suomalaiset lastenlehdet on suunniteltu vastaamaan eri-ikäisten ja -taustaisten lasten etuihin ja tarpeisiin.

 • Opettavat lastenlehdet, kuten Koululainen, pyrkivät opettamaan lapsille uusia asioita eri aiheista, kuten luonnontieteistä, historiasta ja maantieteestä. Nämä lehdet käyttävät hauskoja ja interaktiivisia menetelmiä opettaakseen lapsille uusia käsitteitä, mikä tekee oppimisesta lapsille nautinnollista.
 • Viihtelliset lastenlehdet, kuten Hevoshullu tai LEGO Ninjago, tarjoavat lapselle luettavaa hänen kiinnostuksen kohteistaan, olipa se sitten lemmikkieläimet, supersankarit tai anime.
 • Lasten sarjakuvalehdet, mukaan lukien Muumi-lehti tai Karvinen-lehti, keskittyvät tarjoamaan lapsille sarjakuvastrippejä, graafisia kertomuksia ja muuta kuvitettua sisältöä.
  • Sarjakuvalehdet ovat erinomainen tapa saada myös sellaiset lapset kiinnostumaan lukemisesta, jotka eivät ehkä muuten ole kiinnostuneita perinteisistä lukumateriaaleista.
  • Monet suomalaiset sarjakuvalehdet sisältävät lapsia kiinnostavia hahmoja lastenkirjoista, tv-ohjelmista ja elokuvista, mikä tekee niistä houkuttelevia kaikenikäisille lapsille.

Kaiken kaikkiaan, lastenlehdet ovat hauska ja mukaansatempaava tapa esitellä lapsille lukemisen iloa, sillä niiden visuaaliset elementit helpottavat ymmärtämistä ja tekevät lehden lukemisesta lapsille nautinnollisempaa.

Lastenlehtien edut lapselle

Lastenlehdillä on monia etuja lapsen kasvulle ja kehitykselle, mukaan lukien:

 • Lukutaidon parantuminen. Lastenlehti altistaa lapsen hänen ikänsä mukaiselle lukumateriaalille säännöllisesti. Lapselle mielekäs lukeminen auttaa lasta viihtymään lehden lukemisen parissa, parantamaan luetun ymmärtämistä ja kehittämään lukunopeutta.
 • Sanavaraston kasvu. Lastenlehtien parissa lapsi altistuu uusille sanoille ja ilmauksille, joita he eivät välttämättä kohtaa jokapäiväisessä elämässään. Se auttaa lapsia kehittämään sanastoaan ja lisäämään ymmärrystään ympäröivästä maailmasta.
 • Kriittisen ajattelun kehittäminen. Lastenlehdet sisältävät usein pulmia, pelejä ja muita kriittistä ajattelua vaativia aktiviteetteja. Niiden avulla lapset voivat kehittää ongelmanratkaisutaitojaan, päättelykykyään ja loogista ajatteluaan.
 • Luovuuden ja mielikuvituksen edistäminen. Lastenlehdet edistävät lapsen luovuutta ja mielikuvitusta paljastamalla lapselle uusia ideoita ja käsitteitä. Lastenlehtien tarinat, artikkelit ja aktiviteetit voivat innostaa lapsia tutkimaan kiinnostuksenkohteitaan ja kehittämään luovuuttaan.

Tarjoamalla lapsille kiinnostavaa ja lapsen ikään sopivaa luettavaa, vanhemmat voivat auttaa lasta kehittämään lukutaitoaan ja sanavarastoaan, sekä edistämään lapsen luovuutta ja mielikuvitusta.

Lapselle sopivan lehden valitseminen

Miten sitten valita lapselle sopiva lehti? Digitaalisen viihteen yleistymisestä huolimatta, lapselle on hyvä olla tekemistä myös näyttöpäätteiden ulkopuolella.

Huomioi lehden valinnassa lapsen ikä. Useimmat lastenlehdet on suunnattu tietyille ikäryhmille, joten on tärkeää valita lapsen ikään sopiva lehti.

Esimerkiksi Ryhmä Hau -lehti soveltuu hyvin alle kouluikäisille, kun taas Koululainen tai Spiderman, hieman vanhemmille, jo kouluikäisille lapsille.

On tärkeää ottaa huomioon myös lapsen kiinnostuksen kohteet. Jos lapsi osoittaa kiinnostuksen kohteita esimerkiksi hevosia kohtaan, voi Hevoshullu, olla juuri hänelle sopiva lehti. Tai jos lapsi on suuri kissojen ystävä, on Kissafani ehdottomasti harkitsemisen arvoinen lehti.

Pohdi kuitenkin, onko lapsen lukutaito riittävä edellä mainittujen lehtien lukemiseen riittävä. Lisätietoa lehdistä ja niiden ikäsuosituksista saat tuotekorteistamme.

Lastenlehden tilaaminen

Lastenlehden tilaaminen on erinomainen tapa tarjota lapsellesi säännöllisesti kiinnostavaa luettavaa. Voit valita tilausjaksoksi esim. 3, 6 tai 12 kuukauden tilausjakson kokeillaksesi, miten lapsi viihtyy lehden parissa ja jatkaa tilausta, mikäli se osoittautuu hänelle mieleiseksi.

Kokeillessasi lastenlehden tilausta, valitse määräaikainen tilaus, joka päättyy automaattisesti tilausjakson lopussa, eikä sinun tarvitse huolehtia tilauksen peruutuksesta.

Mikäli lapsi rakastaa omaa lehteään ja odottaa uutta numeroa saapuvaksi postilaatikkoon, voit aina valita myös edullisemman kestotilauksen.

Tilaamalla lastenlehden varmistat, että lapsi saa säännöllisesti mielekästä luettavaa ja rohkaiset lapsea lukemaan useammin digitaalisten laitteiden parissa ajan viettämisen sijaan.

Lastenlehden tilaaminen on myös kätevää, koska se poistaa tarpeen mennä kauppaan ostamaan lapsen suosikkilehden uusimman numeron.

Tilaamalla lehti toimitetaan suoraan kotiovellesi, mikä säästää aikaa ja vaivaa. Lisäksi lehden tilaaminen on lähes poikkeuksetta edullisempaa kuin irtonumeroiden ostaminen.

Lastenlehden tilaus on myös erinomainen lahjaidea. Se on harkittu ja käytännöllinen lahja, joka tarjoaa viihdettä ja opetusta pitkäksi aikaa.

Yhteenveto

Tilattavat lasten lehdet ovat erinomainen työkalu lasten kehitykselle ja ne tarjoavat lukuisia etuja lasten lukemiselle, sanavarastolle ja luovuudelle.

Tilaamalla lastenlehden lapsellesi varmistat, että lapsi saa säännöllisesti häntä kiinnostavaa luettavaa, mikä edistää lapsen lukemisen ja oppimisen intoa.

Lehtitarjouksien ansiosta lastenlehden tilaaminen on kätevä ja kustannustehokas tapa tarjota lapselle viihdettä ja opettavaa lukemista, jotta lapsi voi kehittää tärkeitä taitojaan ja saada tuntikausiksi mukavaa luettavaa!

Tilattavat lastenlehdet netistä