Näytetään kaikki 6 tulosta
Pelilehdet ovat aikakauslehtiä, joiden pääpaino on videopelijournalismissa. Myös monet geneerisemmät tietokonelehdet käsittelevät usein videopelejä ja pelaamista.
Pelilehdet ovat painettuja tai digitaalisia julkaisuja, jotka keskittyvät tarjoamaan videopeleihin liittyvää tietoa, kuten uutisia, ennakkoja ja arvosteluja.
Useimmat pelilehdet kattavat useita pelialustoja, mukaan lukien pelikonsolit, PC:t ja mobiililaitteet, ja ne voivat käsitellä myös esimerkiksi videopelikulttuuria, alan tapahtumia ja trendejä.
Pelilehdet sisältävät tyypillisesti perusteellisia katsauksia uusiimpiin peleihin sekä uusien pelien arvosteluja huomioiden niiden pelimekanismin, tarinan, pelattavuuden, grafiikan, musiikin ja muita ominaisuuksia. Videopelijournalismille hyvin tyypillinen sykli on "ennakko-ennakko-arvostelu".
Usein pelilehdet sisältävät myös pelikehittäjien, suunnittelijoiden ja muiden alan sisäpiiriläisten eksklusiivisia haastatteluja ja näkemyksiä esimerkiksi kehitysprosessista ja mielenkiintoista tietoa kulissien takaa.
Arvostelujen ja haastattelujen lisäksi pelilehdet voivat sisältää pelaamiseen liittyviä artikkeleja, kuten strategiaoppaita, huijauskoodeja ja vinkkejä pelien vaikeimpien tason läpipääsemiseen.
Lisäksi pelilehdet voivat tarjota ennakkoja tuleviin pelijulkaisuihin ja tapahtumiin, sekä tunnetujen pelaajien ja peliyhteisöjen profiileja.
Suomessa ilmestyy ja on ilmestynyt vuosien varrella lukuisia hyviä videopelilehtiä:
Pelaaja on monen mielestä paras ja kattavin tietokone- ja videopelejä käsittelevä aikakauslehti. Se esittelee ja arvioi uusimmat pelit sekä opastaa peliharrastajia saamaan enemmän irti harrastuksestaan.
Lehden asiantuntevat arvostelut, mielenkiintoiset haastattelut sekä pelialan tuoreimmat uutiset auttavat pelaajaa pysymään ajan tasalla kiinnostuksen kohteensa ilmiöistä.
Pelaaja-lehti ilmestyy 11 kertaa vuodessa.
Julkaisija: H-Town Oy
Lukijamäärä: 40 000
Katso Pelaaja-lehden tarjous tästä.
Pelit on lehti peliharrastajilta peliharrastajille. Pelit-lehti viihdyttää, kertoo tarinoita ja taustoittaa pelien ja pelialan maailmaa riippumattoman ja tinkimättömän pelijournalismin kautta.
Uutuuksista retroon ja verkkopelaamisesta virtuaali-ilmailuun.
Asiat muuttuvat sitä mielenkiintoisemmiksi, mitä enemmän niistä tietää. Niin myös Pelit.
Pelit-lehti ilmestyy 11 kertaa vuodessa.
Julkaisija: Fokus Media
Katso Pelit-lehden tarjous tästä.
Skrolli on tietokonekulttuurin erikoislehti, joka on suunnattu yhtä lailla tee itse -tekijälle, koodarille, elektroniikkarakentajalle kuin pelaajallekin.
Lehden lukijoita yhdistää kiinnostus tietokoneisiin, tekniikkaan ja ohjelmistoihin sekä kaikkeen niihin liittyviin mahdollisuuksiin.
Aiemmin ilmestyneistä suomalaisista pelilehdistä mainittakoon seuraavat julkaisut:
On olemassa lukuisia hyviä syitä alkaa pelilehden tilaajaksi:
Ensimmäinen arcade-pelialaa käsitellyt aikakauslehti oli Play Meter -niminen lehti, joka alkoi ilmestyä vuonna 1974. Play Meter kattoi käytännössä kaikki kolikoilla toimivan viihteen, mukaan lukien videopelit.
Kuluttajalähtöinen videopelijournalimismi alkoi pelihallien kulta-aikana vuonna 1978 julkaistun Space Invaders -pelin myötä. Pohjois-Amerikassa Video-niminen lehti alkoi julkaisemaan säännöllisesti videopelejä käsittellyttä "Arcade Alley" -kolumniaan 1979. Japanissa pelejä käsiteltiin ensin tietokone- ja mangalehdissä.
Ensimmäinen yksinomaan videopeleille omistettu printtilehti oli englantilainen Computer and Video Games -lehti, joka aloitti marraskuussa 1981. Sitä seurasi pian Electronic Games -niminen julkaisu.
Vanhimmat edelleen julkaistavat pelilehdet ovat vuonna 1986 perustettu japanilainen Famitsu ja vuonna 1988 perustettu italialainen The Games Machine.
Vuosien 1983–1984 vaihteessa tapahtunut äkillinen videopeliteollisuuden lama, sekä lukuisten videopeli- ja konsolituottajien konkurssi, vahingoittivat pahoin myös pelilehtien markkinoita.
Computer Gaming World raportoi vuoden 1987 artikkelissaan, että ennen romahdusta Pohjois-Amerikassa julkaistiin 18:aa värillistä pelilehteä, mutta vuoteen 1984 mennessä CGW oli niistä ainoa henkiin jäänyt pelilehti.
NES-pelikonsolin julkaisun myötä lamalla oli vähemmän vaikutusta Japanin pelijournalismiin. Vuonna 1982 aloitti LOGiN-pelilehti, jota seurasivat useat SoftBank-julkaisut sekä edelleen ilmestyvä Comptiq.
Ensimmäinen konsolipeleille tai tietylle pelikonsolille kokonaan omistettu aikakauslehti oli Family Computer Magazine (1985), joka keskittyi Nintendon 8-bittiseen "perhetietokoneeseen". Tämä lehti synnytti lukuisia jäljittelijöitä, kuten Famimagan, joka onnistui kasvattamaan levikkiään miljoonaan vuonna 1986.
On olemassa ristiriitaisia väitteitä siitä, mikä oli ensimmäinen säännöllisesti ilmestyvä pelilehti verkossa. Game Zero -lehti väittää julkaisseensa omat verkkosivut marraskuussa 1994, kun taas Intelligent Gamer Online (IG Online) väittää julkaisseensa verkkosivustonsa huhtikuussa 1995.
eSportin suosion kasvaessa perinteiset urheilumediat, kuten ESPN ja Yahoo, ovat avanneet omat eSportille omistetut osionsa. Tämä on herättänyt ristiriitaisia tunteita perinteistä urheilua seuraavissa.
Toivottavasti tästä sivusta oli hyötyä sinulle sopivan pelilehden valinnassa. Tutustu erinomaisiin tarjouksiimme ja tilaukseen mahdollisesti sisältyviin tilaajalahjoihin, ja ala pelilehden tilaajaksi jo tänään!
Onko pelilehtiä vielä olemassa?
Ilman muuta. Jopa Suomessa ilmestyy kaksi erinomaista pelilehteä: Pelaaja ja Pelit-lehti. Myös yleisemmät tietokonelehdet sisältävät usein videopelejä ja pelaamista käsitteleviä artikkeleja.
Mikä pelilehtien merkitys on?
Pelilehtien tarkoitus on tiedottaa kohdeyleisöään pelialasta, uusista peleistä, konsoleista, pelikoneista ja muista lukijoita kiinnostavista uusista pelitarvikkeista.
Mikä on paras suomalainen pelilehti?
Jos pelaat enimmäkseen tietokoneella ja etsit pelilehdeltäsi syvällisiä ja pitkiä arvosteluja, jotka auttavat sinua löytämään hyviä uusia pelejä, voi Pelit-lehti tarjota sinulle mielekkäämpää sisältöä.
Jos etsit tiiviimpiä peliarvosteluja, mutta monipuolisemmin eri alustoilta, ja haluat saada enemmän ajankohtaissisältöä, haastatteluja ja reportaaseja, on Pelaaja-lehti ehkä sinulle parempi valinta.
Mikä on vanhin pelilehti?
Suomalaisista edelleen ilmestyvistä pelilehdistä vanhin on Pelit (perustettu 1992). Maailmanlaajuisesti ensimmäinen yksinomaan videopeleille omistettu pelilehti oli englantilainen Computer and Video Games.
Mitä tehdä vanhoilla pelilehdillä?
Videopelilehdet, erityisesti ennen internetin laajaa käyttöönottoa julkaistut, ovat tärkeä resurssi pelien historiaa tutkiville. Vintage-pelilehdet paljastavat miten pelejä pelattiin aikanaan, miten pelaajat suhtautuivat niihin ja miten niitä mainostettiin.
Koska ala on suhteellisen uusi, rahallista arvoa vanhoilla pelilehdillä tuskin on. Harkitse vanhojen pelilehtien myymistä tai lahjoittamista netin osta ja myy -palstoilla, kuten Tori, Huuto ja Facebook.
Ovatko painetut pelilehdet kuolemassa?
Ei ole mikään salaisuus, että aikakauslehtiteollisuus on ollut laskussa jo vuosia digitaalisen median nousun myötä. Vaikka aikakauslehdet eivät ole enää niin suosittuja kuin ennen, monet ihmiset nauttivat edelleen pelilehtien lukemisesta.