Askartelulehdet

Näytetään kaikki 5 tulosta

Askartelu on käsityön alalaji, jossa valmistetaan käsin esimerkiksi käyttö- tai koriste-esineitä. Askartelussa käytetään yleensä helposti työstettäviä materiaaleja, kuten paperia, kartonkia, liimaa ja silkkipaperia, sekä yksinkertaisia ja vaarattomia työvälineitä, kuten kynää, saksia tai puikkoa.

Askarteluun ryhtyminen tai sen oppiminen ei vaadi ennakkotietämystä tai erityisiä kädentaitoja, minkä vuoksi se on lasten ja erityisryhmien suosiossa. Askartelu sopii harrasteena kaikenikäisille ja -tasoisille kädellä tekijöillä. Askartelua voidaan käyttää motoristen taitojen kehittämiseen kasvatuksen ja terapian yhteydessä. Työn vaatiman keskittymisen vuoksi se on suosittua myös mielenterveystyössä.

Vaativan askartelun yhteydessä puhutaan yleensä käsityötä tai taidekäsityöstä. Jos olet kiinnostunut laajemmin käsillä tekemisestä, katso myös käsityölehtien tarjoukset.

Mitä askartelulehdet tarjoavat?

Askartelulehdet tarjoavat ihania ja ajankohtaisia ideoita sekä runsaasti inspiraatiota käsillä tekemiseen. Askartelulehtien yksityiskohtaisia ohjeita yhdistävät helposti saatavat tarvikkeet ja työvälineet.

Askartelulehdet voivat tarjota esimerkiksi:

  • Yksityiskohtaisia ja askel askeleelta eteneviä ohjeita askarteluprojekteihin, kuten paperiaskarteluun, kangasaskarteluun, puu- ja metalliaskarteluun, kierrätysmateriaaliaskarteluun ja koristeiden tekemiseen.
  • Askartelupohjia, kaavoja, kuvioita, piirroksia ja malleja, joita voit käyttää apuna askartelussa ja inspiraation saamisessa.
  • Tuotekatsaukset ja -arvostelut. Askarteluun ja käsitöihin liittyvien tuotteiden, kuten ompelukoneiden, lankojen, maalien ja muiden materiaalien arviot auttavat tekemään fiksuja hankintoja, joilla onnistut.
  • Askartelijoiden profiilit. Monet askartelulehdet sisältävät myös käsityöihmisten profiileja, haastatteluja ja heidän omien projektien inspiroivia esittelyjä.

Meiltä löydät suomalaiset askartelulehdet aikuisille ja lapsille. Katso tarjoukset ja inspiroidu tilaamalla innostava askartelulehti itselle tai lahjaksi!

Miksi kannattaa alkaa askartelulehden tilaajaksi?

Askartelulehden tilaajaksi kannattaa liittyä monista syistä:

  1. Saat ideoita ja inspiraatiota uusiin askarteluprojekteihin, sekä runsaasti vinkkejä, niksejä ja ohjeita, joiden avulla kehität taitojasi ja löydät uusia projekteja.
  2. Askartelulehden tilaaminen on käytännöllinen ja helppo tapa saada askarteluinspiraatiota ja uusia ideoita suoraan kotiin. Säästät aikaa ja vaivaa, kun sinun ei tarvitse etsiä uusia projekteja useista eri lähteistä.
  3. Suomalaiset askartelulehdet ovat korkealaatuisia julkaisuja, jotka sisältävät runsaasti kauniita kuvia ja selkeitä ohjeita.
  4. Askartelulehtien tilaajat ovat osa laajaa askarteluyhteisöä, johon kuuluu samanhenkisiä ihmisiä. Yhteisön jäsenet voivat jakaa omia askarteluprojektejaan esimerkiksi lehden lukijasivuilla, keskustelufoorumilla tai sosiaalisen median palveluissa.
  5. Tilaamalla askartelulehden kotiisi säästät myös rahaa, sillä lehden tilaaminen on lähes poikkeuksetta edullisempaa kuin irtonumeroiden ostaminen. Lisäksi askartelulehdet voivat sisältää alennuskuponkeja askartelukauppoihin, ilmaisia lahjoja ja muita etuja mm. askarteluvälineiden ja -tarvikkeiden hankintaan.

Suomalaiset askartelulehdet

Suomalaisia askartelulehtiä ovat mm. Askartelulehti Ihana ja Kotiliesi Käsityö, joka tarjoaa käsitöiden lisäksi askarteluprojekteja.

Suomessa julkaistaan monia korkealaatuisia askartelulehtiä, joista monet keskittyvät toki myös esimerkiksi neulontaan:

Askartelulehtien historiaa

Askartelulehtiä on ollut olemassa useita vuosikymmeniä. Varhaisimmat julkaisut keskittyivät enemmän perinteisiin käsitöihin, kuten paperimassaan, kudontaan ja neulomiseen.

Esimerkiksi jo The Lady's Magazine -nimisessä julkaisussa (1770-1847) julkaistiin kaavoja naisten, miesten ja lasten vaatteiden sekä kotitalousesineiden tekemiseen.

Ensimmäinen tai yksi ensimmäisistä kokonaan askartelulle ja käsitöille omistetuista lehdistä oli alkuperäiseltä nimeltään Aunt Martha's Workbasket, Home and Needlecraft for Pleasure and Profit -niminen julkaisu, jonka ensimmäinen numero ilmestyi lokakuussa 1935 Kansas Cityssä, Yhdysvalloissa.

Tuolloin elettiin suuren laman aikaa, eikä ihmisillä ollut juurikaan rahaa. Tai vaikka rahaa olisikin ollut, kauppojen hyllyt loistivat tyhjyytään. Jos ihmiset tarvitsivat jotain, he tekivät sen mieluummin itse. Lehti, joka tarjosi ihmisille muun muassa kaavoja itse tekemiseen, oli juuri sitä, mitä siihen aikaan tarvittiin.

Myöhemmin nimellä Workbasket Magazine -nimellä ilmestyneen lehden ensimmäinen numero oli 16-sivuinen sanomalehtipaperille painettu julkaisu. Yksi numero maksoi 15 senttiä ja koko vuoden tilauksesta sai pulittaa 1 dollarin. Hinta oli tuohon aikaan normaali.

Askartelulehdet