Naistenlehdet

Näytetään tulokset 1–16 / 26

Naistenlehdet ovat nimensä mukaisesti naisille suunnattuja aikakauslehtiä, joissa käsitellään enimmäkseen naisten aiheiksi katsottuja teemoja, jotka liittyvät muun muassa muotiin, kauneuteen, terveyteen, hyvinvointiin, lifestyleen, vanhemmuuteen ja ruokaan.

Naistenlehtiä voidaan julkaista painetussa tai digitaalisessa muodossa.

Suomalaisia naistenlehtiä: Eeva, Kotiliesi ja Me Naiset.

Naistenlehtien historiaa

Varhaisimmat naistenlehdet olivat säätyläiseliitille ja porvaristolle suunnattuja pienilevikkisiä lehtiä, ja niihin otettiin mallia muun muassa almanakoista, arkkiveisuista, pamfleteista ja kirjoista. Ensimmäisenä suomalaisena naistenlehtenä voidaan pitää 1780-luvulla julkaistua Om konsten att rätt behaga -lehteä (suom. "Oikean miellyttämisen taito").

Perhelehtiä voidaan pitää naistenlehtien pioneereina. Perhelehdet sisälsivät yleissivistävän ja viihteellisen lukuaineiston ohella nykyisillekin naistenlehdille ominaista sisältöä, kuten ruokareseptejä, käsityöohjeita, muotia ja vastaavaa.

Suomen ensimmäisenä naistenlehtenä pidetään vuonna 1922 perustettua Kotiliesi-lehteä. Sitä seuranneista lehdistä edelleen ilmestyvät Eeva (1933), Me Naiset (1952) ja Kauneus & Terveys (1956).

Naistenlehtien asema journalistisessa kentässä on kaksijakoinen: toisaalta ne nähdään pinnallisina ja kaupallisina hömppälehtinä, toisaalta niiden asema naisen aseman edistäjänä, naissukupolven yhdistäjänä ja osana naisten maailmaa ymmärretään ja tunnustetaan. Näin silti, vaikka suomalaiset naistenlehdet ovat perinteisesti olleet otteeltaan yhteiskunnallisempia ja sisällöltään yleisaikakauslehtimäisempiä kuin ulkomaiset vastineensa.

Naistenlehtien tarkoitus

Naistenlehtien tarkoitus on tarjota kohdeyleisölleen – naisille – oleellista sisältöä ja tietoa erilaisista aiheista, kuten muodista, kauneudesta, hyvinvoinnista, vanhemmuudesta ja ruoasta. Naistenlehdet pyrkivät informoimaan, innostamaan ja viihdyttämään lukijoitaan käsittelemällä naisia kiinnostavia ja puhututtavia aiheita.

Naistenlehdet tarjoavat käytännön neuvoja, ohjausta ja tukea lukijoilleen erilaisissa kysymyksissä vastatakseen kohdeyleisönsä tarpeisiin ja kiinnostuksen kohteisiin, sekä auttamaan naisia tuntemaan olonsa voimaantuneiksi, tietoisiksi ja yhtenäisiksi.

Naistenlehtien tarkoitus on tarjota naisille foorumi, jossa he voivat jakaa kokemuksiaan ja kiinnostuksen kohteitaan, olla yhteydessä samanhenkisiin henkilöihin sekä oppia uutta heille merkityksellisistä aiheista.

Naistenlehtien tyyppejä

Muoti- ja kauneuslehdet tarjoavat tietoa muotitrendeistä, tyyleistä ja asusteista, sekä meikkauksesta, hiustenhoidosta, ihonhoidosta ja yleisistä kauneusrutiineista. Ne sisältävät muoti- ja kauneusaiheisia artikkeleja, uutisia, muotinäytöksiä, muotisuunnittelijoiden ja kauneusammattilaisten haastatteluja sekä muoti- ja kauneusikonien henkilökuvia. Ks. esim. Trendi-lehti.

Terveys- ja hyvinvointilehdet tarjoavat tietoa erilaisista terveyden ja hyvinvoinnin näkökohdista, kuten ravitsemuksesta, liikunnasta, stressinhallinnasta, mielenterveydestä ja sairauksien ehkäisystä. Ne sisältävät usein artikkeleja viimeisimmistä terveysuutisista, terveysasiantuntijoiden haastatteluja omaan terveyteensä merkittäviä muutoksia tehneiden henkilöiden henkilökuvia. Ks. esim. Voi hyvin -lehti.

Lifestyle-lehtien pääasiallinen kohderyhmä voi olla naiset. Lifestyle-lehdet keskittyvät monenlaisiin elämäntyyliin liittyviin aiheisiin, kuten kodin sisustukseen, matkustamiseen, henkilökohtaiseen talouteen ja muihin lifestyle-aiheisiin. Lifestyle-lehdet tarjoavat artikkeleja ajankohtaisista trendeistä ja niiden sisältö on monipuolinen. Ks. esim. Maalla-lehti.

Vanhemmuuslehdet on yksi naistenlehtien tyyppi, joka keskittyy vanhemmuuteen ja perhe-elämään liittyviin aiheisiin. Vanhemmuuslehdet tarjoavat tietoa, neuvoa ja tukea vanhemmille erilaisista kasvatuksen näkökulmista, mukaan lukien lasten kehitys, terveys ja hyvinvointi, koulutus ja perhesuhteet. Vanhemmuuslehdet pyrkivät sivistämään, valistamaan ja tukemaan vanhempia lasten kasvatuksen haasteissa ja iloissa raskaudesta taaperoikään ja kouluiästä teini-ikään saakka.

Ruokalehdet keskittyvät ruokaan ja ruoanlaittoon, tarjoavat tietoa, reseptejä ja inspiraatiota kotikokeille sekä ideoita ja tekniikoita herkullisten ja ravitsevien aterioiden valmistamiseen itselle ja perheelle. Suurin osa ruokalehtienkin lukijoista on naisia. Ks. esim. Maku-lehti.

Naistenlehtien yhteiskunnallinen vaikutus

Naistenlehdet tarjoavat tietoa monista eri aiheista ja valistavat naisia heitä yleisesti kiinnostavista aiheista, kuten terveydestä, kauneudesta, muodista, ihmissuhteista jne.

Naistenlehdissä tieto on helposti saatavilla helposti saatavilla olevassa ja kiinnostavassa muodossa, mikä tekee sen kuluttamisen ja omaksumisen helpoksi.

Naistenlehdet voivat toimia inspiraation ja voimaannutuksen lähteenä, sillä ne sisältävät usein artikkeleja naisista, jotka ovat voittaneet haasteita tai saavuttaneet elämässään jotain merkittävää.

Lisäksi naistenlehdet edistävät positiivista kehonkuvaa ja itsetuntoa. Ne tarjoavat vinkkejä ja neuvoja hyvän itsetunnon ja -varmuuden saavuttamiseksi omassa kehossaan ja voivat auttaa naisia tuntemaan olonsa paremmaksi.

Naistenlehtien tarjoukset

Tilaa-lehti.fi toimii yhteistyössä Suomen johtavien naistenlehtien kustantajien ja julkaisijoiden sekä lehtitilausten välittäjien kanssa tuodakseen naistenlehtien parhaat tarjoukset kaikkien saataville.

Tutustu huikeisiin naistenlehtien tarjouksiimme ja tilaa naistenlehti itselle tai lahjaksi määräaikais- tai kestotilauksella, kotiin kannettuna ja tietysti edulliseen hintaan!

Naistenlehdet netistä - tilaa tänään