Urheilulehdet

Näytetään tulokset 1–16 / 19

Oletko koskaan miettinyt, mikä vaikutus urheilulla on elämäämme? Kuten kukoistavan kaupungin sydämenlyönti, urheilu on sykkivä ja tärkeä osa yhteiskuntaamme.

Urheilulla on ainutlaatuinen kyky tuoda ihmiset yhteen rajat ja kulttuurierot unohtaen ennätyksen tekemisen näkemisestä aina suosikkijoukkueen kannustamisen tuomaan yhteenkuuluvuuden tunteeseen ja toveruuteen.

Elämän stadionilla urheilulehdet toimivat asialleen omistautuneina kommentoijina, jotka vangitsevat näiden unohtumattomien hetkien olemuksen ja syventävät meitä urheilijoiden ja joukkueiden takana oleviin tarinoihin.

Urheilulehdillä on jo pitkään ollut tärkeä rooli tarjota perusteellisia analyysejä ja viihdettä urheilun harrastajille ja seuraajille ympäri maailmaa. Kuvittele nämä julkaisut urheiluharrastajien pelikirjana täynnä eksklusiivisia haastatteluja, asiantuntijalausuntoja ja kiehtovaa valokuvajournalismia.

Urheilulehdet tarjoavat meille tavan kokea uudelleen mieleenpainuvimpien otteluiden jännitykset ja tunteet sekä tavan purkaa taktiikat ja strategiat, jotka erottelevat voittajat häviäjistä.

Kun lähdemme tutkimaan urheilulehtien maailmaa, teemme matkan muistoihimme ja paljastamme näiden julkaisujen kiehtovan historian. Juhlistaaksemme nykypäivän huippu-urheilulehtien valikoimaa annamme sisäpiirin katsauksen niiden ainutlaatuisiin ominaisuuksiin ja lahjakkaisiin urheilutoimittajiin, jotka herättävät lehtien sivut eloon.

Matkamme suuntautuu myös erikoisurheilulehtien maailmaan, jotka ovat täällä palvellakseen erityisiä kiinnostuksen kohteita ja harrastuksia, mutta myös alati kehittyvään verkkourheilulehtien digitaaliseen maisemaan.

Mikä on urheilulehti?

Urheilulehti on yleensä viikoittain, kahdesti viikossa tai kuukausittain ilmestyvä aikakauslehti, joka sisältää urheilua koskevia artikkeleja tai urheilua laajemmin käsitteleviä osioita.

Urheilulehti voi olla myös tiettyä urheilulajia, kuten autourheilua, jalkapalloa, jääkiekkoa, koripalloa, lentopalloa, pyöräilyä, kehonrakennusta, nyrkkeiluä, golfia, taistelulajeja, hiihtoa, uintia tai tennistä käsitteleviä urheilun erikoislehtiä.

Maailman vanhin urheilulehti on italialainen La Gazzetta dello Sport, jonka ensimmäinen numero ilmestyi huhtikuussa 1896.

Urheilulehtien historiaa

Oletko koskaan tullut ajatelleeksi, miten urheilulehdet ovat saaneet alkunsa? Kuvittele kohtaus: 1800-luvun puoliväli ja loppu, jolloin urheilu yleistyi ja ihmiset olivat innokkaita lukemaan suosikkipeleistään ja -pelaajistaan.

Urheilulehtien synty voidaan jäljittää tähän aikakauteen, jolloin varhaisimmat julkaisut, kuten hevosurheiluun keskittynyt Sporting Life (1859) ja baseballiin keskittynyt Sporting News (1886) ilmestyivät ensimmäisen kerran, aivan kuten mukaansatempaavan romaanin ensimmäiset kappaleet.

Nämä uraauurtavat urheilujulkaisut tarjosivat viimeisimmät uutiset, tulokset ja urheilumaailman kehityksen. Ne tarjosivat faneille konkreettisen yhteyden suosikkijoukkueisiinsa ja -urheilijoihinsa ruokkien vuosien saatossa kasvanutta intohimoa ja uskollisuutta omiaan kohtaan.

2000-luvun aamunkoitossa urheilujournalismin peliin astui uusi pelaaja: internet. Digitaalisen median myötä painetut urheilulehdet kohtasivat valtavan vastustajan, aivan kuin aloittelija, joka joutuu kehään kokeneen veteraanin kanssa. Reaaliaikaisten uutisten, tulosten ja päivitysten saatavuus internetin kautta asetti uuden haasteen painetussa muodossa julkaistavalle urheilujournalismille.

Mutta, kuten altavastaajat elokuvissa, urheilulehdet mukautuivat ja kehittyivät. Monet niistä omaksuivat digitaalisen alustan tarjoamalla verkkoversioita sisällöistään tarjoamalla kiinnostavaa sisältöä nettiä ymmärtävälle yleisölleen sekä hyödyntämällä sosiaalisen median alustoja pitääkseen yhteyttä lukijoihinsa.

Sen sijaan, että urheilulehdet olisivat alistuneet kohtaloonsa, monet niistä ovat luoneet itselleen markkinat digitaalisella aikakaudella tarjoten syvällisiä analyyseja, asiantuntijalausuntoja ja pitkäjänteistä journalismia, joka ylittää "juuri nyt" -uutisten ja live-päivitysten tason.

Urheilulehdet ovat esimerkki siitä, miten kestävyys ja kyky innovoida ja kehittyä, ovat tärkeä osa nopeatempoisessa urheilumaailmassa.

Suomalaiset urheilulehdet, kuten Goal ja Vauhdin Maailma.

Urheilulehdet Suomessa

Suomessa vallitsee eloisa urheilukulttuuri ja suomalaiset rakastavat monia lajeja jääkiekosta yleisurheiluun ja jalkapallosta moottoriurheiluun – lajeja, joissa suomalaiset menestyvät.

Tyydyttääkseen tämän monipuoliset urheiluruokahalun suomalaiset urheilulehdet tarjoavat runsaasti tietoa, oivalluksia ja viihdettä painottuen juuri meitä suomalaisia lukijoita kiinnostavista aiheista.

Urheilulehti

Nykyään Sanoman julkaisema Urheilulehti on ilmestynyt vuodesta 1898 lähtien kattaen kaikkia suomalaisia kiinnostavan urheilun ja maailmanlaajuisesti merkittävimmät urheilutapahtumat.

Urheilulehti on maailman toiseksi vanhin edelleen ilmestyvä urheilulehti italialaisen La Gazzetta dello Sportin jälkeen.

Goal

Story House Egmontin julkaisema jalkapallolehti Goal Suomi pitää edelleen pintansa. Joka toinen kuukausi ilmestyvä lehti tarjoaa pelaaja- ja joukkue-esittelyjä sekä muide jalkapalloaiheisia artikkeleja.

Vauhdin Maailma

On selvää, että suomalaiset ovat Mika Häkkisen, Kimi Räikkösen, Valtteri Bottaksen ja Kalle Rovanperän myötä ennen kaikkea moottoriurheilukansaa.

Vauhdin Maailma eli VM on moottoriurheilun ylivoimainen asiantuntija, joka tuntee F1:set, rallin, MotoGP:n, enduron ja muut paremmin kuin kukaan.

Hevosmaailma

Hevosmaailma on suomalainen raviurheiluun ja ratsastukseen keskittyvä urheilulehti, jota julkaisee Karprint.

Se on hevosharrastajan oma lehti, joka sopii erityisesti ratsastusta ja muita hevoslajeja harrastaville.

Fillari

Fillari on suomalainen polkupyöräilyn harrastelehti, joka ilmestyy 6 kertaa vuodessa ja tavoittaa yli 20 000 aktiivista lukijaa.

Tämä pyöräilylehti on ollut suomalaisten pyöräilijöiden asialla jo vuodesta 1993 lähtien.

Juoksija

Vuonna 1971 perustettu kestävyysurheiluun ja kuntoiluun sekä terveelliseen elämään keskittyvä Juoksija-lehti käsittelee juoksun lisäksi mm. maastohiihtoa, suunnistusta ja pyöräilyä.

Lehden vuosikerta koostuu 8 numerosta, jonka lisäksi tilaajat saavat Polkujuoksija-lehden.

Kunto Plus

Kunto Plus on Bonnierin julkaisema liikunta- ja hyvinvointilehti, joka on suunnattu terveellisempää elämää tavoitteleville naisille.

Lehti auttaa kohottamaan kuntoa, luomaan helppoa ja terveellistä ruokaa sekä tavoittelemaan mielenrauhaa.

Maali!

Maali! (aik. Futari ja Football) on Suomen Palloliiton julkaisema, neljästi vuodessa ilmestyvä jalkapallolehti. Se on Palloliiton jäsenlehti ja jaetaan liiton lisenssipelaajille.

Snowextreme

Snowextreme on suomalainen talviurheilujulkaisu, jota jaetaan urheiluliikkeissä ja hiihtokeskuksissa.

Sport

Sport oli Sanoma Median julkaisema naisten liikuntalehti, joka aloitti erillisenä lehtenä vuonna 2002. Aiemmin lehteä julkaisiin Me Naisten yhteydessä ja myöhemmin Helsingin Sanomien osana.

Vuodesta 2022 lehti on ilmestynyt kokonaan digitaalisena aikakauslehtenä nimellä Sport Digi.

Tennis

Tennis-lehti on Suomen Tennisliiton julkaisema avoin verkkolehti, joka tarjoaa artikkeleja valmennuksesta ja pelaajista sekä tiedotteita junioritoiminnasta.

TUL-lehti

TUL-lehti on Työväen Urheiluliiton julkaisema suomalainen urheilulehti, joka ilmestyi painettuna vuosina 1927–2012, ja siitä eteenpäin TUL-Aviisi-nimisena verkkolehtenä.

Lopettaneita suomalaisia urheilulehtiä

 • Elmo (2017–2021)
 • Finskt Idrottsblad (1904–1947)
 • Fit (–2023)
 • Jääkiekkolehti (1993–2021)
 • Kisakenttä (1911–1998)
 • Pro Hockey (1992–2017)
 • Sporten (1881–1895)
 • Taitoluistelu (–2019)
 • Työläisnaisten Urheilulehti (1921–1947)
 • Työväen Urheilulehti (1917–1930)
 • Uljas (1886–1887)
 • Urheilun Kuva-Aitta (1950–1968)
 • Urheilusanomat (1940–2017)

Ulkomaiset urheilulehdet

Vieraskielisen lehden tilaaminen voi olla samanlainen seikkailu, kuin toimia pelottomana tutkimusmatkailijana löytääkseen uusia maailmoja jokaisella askeleella.

Tilaamalla jonkin englannin- tai ruotsinkielisistä urheilulehdistämme saat mahdolliseen laajentaa kulttuurista näkökulmaasi, parantaa kielitaitoasi ja avata uusia näkökulmia siihen, miten muualla asiat tehdään. Sukella urheilulehtien maailmaan vieraiden kielten kautta ja löydä oivaltavia näkökulmia.

Ruotsin- ja englanninkielisten urheilulehtien valikoimastamme löydät esimerkiksi pyöräily-, golf-, jalkapallo-, hiihto-, laskettelu- ja juoksulehtiä.

Urheilulehdet digitaalisena aikakautena

Urheilulehdet digitaalisena aikakautena

Laaja, toisiinsa liittyvä urheilutiedon verkko, jossa tuoreet uutiset, asiantuntija-analyysit ja fanien mielipiteet löytävät yleisönsä salamannopeasti.

Kyllä, kyseessä on toisiaan kopioivat ja kansainvälisiä medioita siteeraavat urheiluverkkosivustot.

Urheilusivustot ovat helppoja ja aina saatavilla käden ulottuville älypuhelimien, tablettien ja tietokoneiden kautta. Ne ovat kuin pikajuoksijoita, jotka kilpailevat toistensa kanssa tarjotakseen tulokset ensimmäisenä. Verkkosivustoidensa kautta ne voivat jakaa multimediaa, kuten videoita, blogeja, podcasteja ja interaktiivisia sisältöjä.

Joten mitä etuja printtilehden tilaamisella on? Paljonkin!

 • Painettu lehti on kattavuuden aarreaitta. Ne tarjoavat vertaansa vailla olevaa syvyyttä ja tarinankerrontaa aiheisiin, jotka ylittävät tuoreimmat tulokset ja pikauutiset. Printtilehti menee syvemmälle suosikkilajisi, joukkueidesi ja urheilijoidesi maailmaan, sisältäen eksklusiivisia haastatteluja, oivaltavia analyyseja ja kiehtovia artikkeleja.
 • Ajattele urheilulehteä henkilökohtaisena urheilukuraattorina, joka valitsee sinulle tärkeimmät ja merkityksellisemmät sisällöt. Urheilulehdet tarjoavat kuratoitua, korkealaatuista sisältöä, joten pysyt ajan tasalla urheilumaailman viimeisimmistä tapahtumista ja löydät samalla uusia ja jännittäviä puolia nautinnollisen ja tyylikkään lukukokemuksen kautta.
 • Perinteikäs painettu aikakauslehti tarjoaa konkreettisen yhteyden urheilun maailmaan. Kiiltävien sivujen selailu, elävien kuvien ihailu ja syvällisten artikkelien sisältöön paneutuminen kattaa jotain ajatonta. Painettu lehti on jotain, jonka monet säilövät, ja jonka tärkeimpien sisältöjen pariin he palaavat yhä uudestaan ja uudestaan.
 • Oletko osallistunut urheilutapahtumaan, jossa tunnelma ja odotus on käsinkosketeltavaa? Painettu urheilulehti tallentaa nämä hetket ja tarjoavat unohtumattoman muiston tärkeimpin tapahtumiin, virstanpylväisiin ja vuosipäiviin kuin lippu mestaruusotteluun.
 • Painetun urheilulehden avulla voit pitää ansaitsemaasi taukoa online-päivitysten ja -ilmoituksen jatkuvasta tulvasta. Suosikki urheilulehtesi parissa voit uppoutua painetun median hitaaseen ja yksinkertaiseen nautintoon.
 • Urheilulehden lukeminen yhdistää lukijat toisiinsa heidän yhteiden intohimonsa ja rakkautensa lajiin kautta. Yhdessä he luovat samanhenkisten harrastajien yhteisön, jotka jakavat intohimonsa samoihin lajeihin ja joukkueisiin.

Tilaa urheilulehdet edullisemmin netistä

Markkinoilla on edelleen runsaasti yleisiä urheilulehtiä ja tiettyyn lajiin keskittyviä urheilun erikoislehtiä. Urheilulehdet sopivat erinomaisesti urheilu-uutisten, tilastojen tai oman lajin seurantaan.

Tilaa-lehti.fi -sivustolta löydät suomen-, ruotsin- ja englanninkieliset urheilulehdet muun muassa jalkapalloon, pyöräilyyn, moottoriurheiluun, juoksuun, golfiin ja hiihtoon.

Katso parhaat tarjoukset ja tilaa urheilulehti kotiovelle kannettuna joko itselle tai lahjaksi määräaikais- tai kestotilauksella. Usein urheilulehtien tarjouksiin sisältyy arvokas tilaajalahja.

Urheilulehdet