Viihde- ja juorulehdet

Näytetään kaikki 6 tulosta

Juorulehdet tarjoavat lukijoille mukavinta viihdettä

Juorulehti on aikakauslehti, joka sisältää värikkäitä ja sensaationhakuisia juttuja ja juoruja julkkisten ja muiden tunnettujen ihmisten henkilökohtaisesta elämästä. Juorulehdet eivät juurikaan sisällä tutkivaa journalismia.

Juorulehdistä käytetään myös nimityksiä keltainen lehdistö ja tabloidi, joskin jälkimmäisellä viitataan nykyään yleisemmin 280x400 millimetrin sivuformaatiin.

Englannissa juorulehtiä kutsutaan nimellä gossip magazine. Saksassa niitä kutsutaan bulevardilehdistöksi.

Miksi tilata juorulehti?

On monia hyviä syitä alkaa juorulehden tilaajaksi:

Juorulehdet tarjoavat hauskaa viihdettä ja ne ovat viihdyttävä tapa pysyä ajan tasalla viimeisimmistä julkkisuutisista ja juoruista.

Ne tarjoavat lukijoille pääsyn eksklusiivisiin juttuihin, haastatteluihin ja valokuviin, joita on hauska lukea

Samalla pysyt ajan tasalla julkkisten toilailuista ja tiedät, mistä työpaikan kahvihuoneessa huomenna puhutaan.

Alkamalla tilaajaksi saat viikoittaisen tai kuukausittaisen annoksen viihtellistä luettavaa suoraan kotiovellesi ilman, että sinun tarvitsee lähteä ostamaan lehteä erikseen kaupasta tai kioskilta.

Lisäksi lehden tilaaminen on aina edullisempaa kuin irtonumeroiden ostaminen.

Juorulehdet tyydyttävät uteliaisuutesi tarjoamalla sinulle säännöllisesti tietoa, jota et saa mistään muualta!

Juorulehdet Suomessa

Suomessa viihde- ja juorulehtiä edustavat juoruihin keskittyvät aikakauslehdet, kuten Seiska ja Hymy. Jotkut pitävät myös iltapäivälehtien viihdeosastoja juorulehtien kaltaisena.

Suomessa julkisuuden henkilöitä edustavat esimerkiksi missit, laulajat, urheilijat ja poliitikot, kun taas muualla maailmassa seurataan enemmän kuninkaallisia. Monien juorujen keskiössä ovat niin sanotut turhat julkkikset, jotka ovat nousseet ihmisten tietoisuuteen ilman yhteiskunnallisia saavutuksia (ks. famous for being famous).

Seiska

Seiska-lehti

Seiska on Suomen suosituin ja luetuin juorulehti, joka yllättää, viihdyttää, kiihdyttää ja herättää intohimoisia keskusteluja. Sen tarjoama sisältöä puhututtaa ihmisiä kaikkialla niin tavallisessa elämässä kuin somessakin.

Myös lukijat osallistuvat aktiivisesti Seiskan tekemiseen. Hauskat kuvat, vitsit ja juttuvinkit ovat siitä mainioita esimerkkejä.

Seiskalla on 189 000 lukijaa (KMT 2022) ja sen kokonaistavoittavuus on 1 169 000.

Katso paras Seiska-tarjous tästä.

Hymy

Hymy-lehti

Pian 60 vuotta kansan huulilla ollut Hymy ei hyydy, vaan Urpo Lahtisen luoma menestystarina vain jatkuu ja jatkuu.

Hymy on Suomen sensaatiojournalisimin edelläkävijä, joka kulkee omia polkujaan ja uskaltaa tehdä sitä, mitä muut lehdet eivät. Se on koko kansan lehti, jossa ei pokkuroida eikä kumarrella ketään.

Parhaat paljastukset, rohkeimmat kuvat, koskettavimmat elämäntarvinat ja hurtein huumori – se kaikki löytyy kuukausittain ilmestyvästä Hymystä.

Hymyllä on 89 000 lukijaa (KMT 2022) ja sen kokonaistavoittavuus on 179 000.

Katso paras Hymy-tarjous tästä.

Ulkomaiset juorulehdet

Myös esimerkiksi Ruotsista tulee useita erinomaisia julkkiksia ja kuninkaallisia seuraavia juorulehtiä.

Hänt i Veckan

Hänt i Veckan lehti

Hänt i Veckan on viikoittain ilmestyvä juorulehti, joka kertoo viimeisimmät uutiset ja juorut julkkiksista, näyttelijöistä, muusikoista, urheilijoista ja muista mielenkiintoisista ihmisistä.

Katso Hänt i Veckan -tarjous tästä.

Hänt Extra

Hänt Extra -lehti

Viikoittain ilmestyvä Hänt Extra vie lukijansa keskelle julkkisten juhlia ja viihdemaailman pyörteitä.

Hänt Extra näkee kaiken, kuulee kaiken ja tietää tasan tarkkaan, mitä julkisuuden henkilöiden maailmassa tapahtuu.

Ja se kertoo sinulle kaiken!

Katso Hänt Extra -tarjous tästä.

Svensk Damtidning

Svensk Damtidning lehti

Svensk Damtidning tarjoaa ruhtinaallista lukunautintoa joka viikko. Lue juttuja julkkisten ja kuninkaallisten juhlista, ensi-illoista, julkkishäistä ja kuninkaallisista tanssiaisista.

Juorujen lisäksi muotia, ruokaa, kauneutta ja paljon muuta!

Katso Svensk Damtidning -tarjous tästä.

Miksi juorulehdet ovat suosittuja?

Viimeisten vuosikymmenten aikana juorulehdet ottaneet räikeän paikkansa suomalaisenkin populaarikulttuurin eturintamassa.

Vaikka juorulehtienkin levikit ja lukijamäärät ovat digitalisoitumisen johdosta olleet selvässä laskussa, esimerkiksi Seiska on lukijamäärällä mitattuna edelleen Suomen toiseksi luetuin aikakauslehti, kun laskuista jätetään pois asiakkuuteen perustuvat lehdet ja ilmaisjakelulehdet (KMT 2022).

On selvää, että lukemattomat verkkosivustot, blogit, podcastit, sosiaalinen media ja muu internetin viihdetarjonta syö painetuilta lehdiltä sekä tilaajia että lukijoita, mikä on saanut monet juorulehdet tarjoamaan sisältöjään myös verkossa.

Juorulehdet ovat edelleen suosittuja useista syistä:

  • Julkkisten elämä kiehtoo. Ihmiset janoavat tietää, mitä julkkikset ovat viime aikoina tehneet tai ketä he tapailevat. Juorulehdet julkaisevat tarinoita ja paparazzikuvia, joita ihmiset haluavat kuluttaa.
  • Viihdearvo. Juorulehtiä pidetään viihteenä – ne ovat tapa rentoutua "hömpän parissa" ja paeta arkea.
  • Sosiaalinen arvo. Joissakin piireissä julkkisjuorujen tunteminen on sosiaalinen "valuutta". Mahdollisuus jakaa mehukkaita juoruja ystävien ja työtoverien kanssa voi olla tapa luoda yhteyksiä ja vakiinnuttaa paikkansa sosiaalisen ryhmän sisäpiirissä.
  • Uteliaisuus. Ihmiset ovat luonnostaan uteliaita olentoja ja juorulehdet ravitsevat tätä uteliaisuutta tarjoamalla heille pääsyn tietoihin, joita ei muuten olisi helposti saatavilla.
  • Vahingonilo. Jotkut ihmiset saavat nautintoa nähdessään julkkisten kamppailevan henkilökohtaisten ongelmien kanssa.

Mitä juorulehdet tarjoavat?

Juorulehdet kattavat tyypillisesti laajan valikoiman aiheita liittyen julkisuudesta tuttuihin henkilöihin ja muihin, mukaan lukien:

  • Ihmissuhteet. Julkkisten ja tunnettujen henkilöiden romanttinen elämä; kenen kanssa hän seurustelee, kenestä hän on eronnut tai kenen kanssa hän saattaa palata yhteen.
  • Skandaalit. Julkkisten vaikeudet lain ja järjestyksen kanssa sekä erikoinen tai kiistanalainen käyttäytyminen julkisuudessa.
  • Muoti ja kauneus. Juorulehdet sisältävät usein artikkeleita ja valokuvia keskittyen julkkisten muoti- ja kauneustrendeihin, kuten hiustyyleihin, meikkeihin ja muotivalintoihin.
  • Julkkisten henkilökohtainen elämä, perhe, harrastukset ja henkilökohtaiset kamppailut.

Juorulehdet tunnetaan sensaatiomaisesta ja usein riettaastakin kirjoitustyylistään. Ne käyttävät huomiota herättäviä "klikkiotsikoita" ja provosoivaa kieltä houkutellakseen lukijoita ja pitääkseen heidät kiinnostuneina.

Juorulehdet saavat sisältöään muun muassa paparazzeilta ja lukijoiltaan.

Mistä juorulehdet saavat tietonsa?

Juoru- ja viihdelehdet luottavat useisiin lähteisiin kerätessään tietoja julkisuuden henkilöiden yksityiselämää ja ihmissuhteita käsitteleviin juttuihinsa.

Juorulehdillä on käytössään paparazzeja; valokuvaajia, jotka ottavat kuvia julkisuuden henkilöistä sekä heidän julkisessa että yksityisessä elämässään.

Paparazzit ovat usein freelance-valokuvaajia, jotka myyvät ottamiaan kuvia lehdille. Paparazzien avulla lehdet voivat tarjota lukijoille "todisteita" julkkisten toiminnasta.

Julkkiksilla on usein "salaisia sisäpiiriläisiä", jotka vuotavat tietoa tiedostusvälineille palkkiota vastaan. Niillä on myös omia "luottotoimittajia", jotka ovat hyvissä väleissä julkkisten kanssa tuottaen samalla sisältöä lehteen.

Juorulehdet järjestävät julkkiksille myös omia juhlia, kuten "bileristeilyitä", joiden tapahtumista ja haastatteluista ne saavat herkullista materiaalia lehtiinsä.

Monet juorulehdet käyttävät myös lukijoita lähteenään ja maksavat "nimettömille lähteilleen" parhaista huhuista ja juoruista sekä salaa otetuista valokuvista.

Sosiaalinen media on olennainen osa yhä useamman lehden sisältöä. Toimittajat seuraavat julkkisten sosiaalisen median tilejä ja julkaisevat "uutisia" julkisuuden henkilöiden päivittäisestä elämästä.

Tilaa juorulehdet netistä tarjoushintaan