Ruokalehdet

Näytetään kaikki 11 tulosta

Ruokalehdet tarjoavat ohjeita ja reseptejä, joiden avulla luot helppoa ja maukasta ruokaa arkeen ja juhlaan. Kuvassa pennepastaa tomaattikastikkeella.

Ruokalehdet ovat aikakauslehtiä, jotka keskittyvät ruokaan liittyviin aiheisiin, kuten resepteihin, ruoanlaittotekniikoihin, ravitsemukseen, ruokatrendeihin ja ruokakulttuuriin. Nämä lehdet sisältävät elintarvike- ja ravitsemusasiantuntijoiden ja kokkien kirjoittamia artikkeleja sekä reseptejä kuvineen.

Ruokalehtien tarkoitus on tarjota lukijoille inspiraatiota ja ideoita aterioiden suunnitteluun, ruoanlaittoon ja syömiseen. Ne tarjoavat runsaasti kulinaarista tietoa erilaisista ruo'ista, ravinnosta yleisesti sekä terveellisestä syömisestä. Tiedon ja vinkkien avulla lukijat oppivat uutta ja osaavat tehdä fiksuja valintoja valmistamiensa ruokien suhteen.

On olemassa monenlaisia ruokalehtiä

  • Kulinaariset ruokalehdet keskittyvät ruoanlaittoon, resepteihin ja ruoanvalmistuksen taiteeseen. Ne sisältävät usein artikkeleja uusista ruoanlaittotekniikoista, ainesosista ja ruoanlaittotrendeistä sekä reseptejä ja ruoanlaittovinkkejä. Katso Maku-lehti.
  • Gourmet-ruokalehdet keskittyvät korkealaatuisten ruokien valmistukseen, ja ne sisältävät artikkeleja fine dining -ruokailusta, gourmet-aineksista ja huippuluokan ruoanlaittotekniikoista.
  • Terveys- ja ravitsemuslehdet keskittyvät terveelliseen syömiseen, ravitsemukseen ja hyvinvointiin. Ne tarjoavat terveellisiä reseptejä sekä artikkeleja ateriasuunnittelusta ja terveellisistä elämäntavoista.
  • Lifestyle-lehdet kattavat monenlaisia aiheita, mukaan lukien ruoan, mutta voivat sisältää myös artikkelaja muista aiheista, kuten matkailusta, muodista, kauneudesta ja muista elämäntapa-aiheista. Lifestyle-lehdet on suunnattu yleensä tietyllä demografiselle ryhmälle tai kiinnostusryhmälle. Ks. esim. Kotiliesi.

Suomalaiset ruoka- ja juomalehdet

Suomen paras ruokalehti on A-lehtien julkaisema innostava, raikas ja terävä Maku.

Suomen paras ruokalehti on A-lehtien julkaisema innostava, raikas ja terävä Maku.

Suomessa ilmestyy painettuna lehtenä edelleen erinomaisia ruokalehtiä, jotka tarjoavat toinen toistaan herkullisempia ja helppoja reseptejä niin arkeen kuin juhlaankin.

Suomalaisista ruokalehdistä ehdoton ykkönen on A-lehtien julkaisema Maku, joka on innostava, raikas ja helposti lähestettyvä ruokalehti. Maku-lehden linja on vaivattomuus: se tarjoaa yksinkertaista ja oivaltavaa ruokaa, jonka jaksaa valmistaa minä viikonpäivänä tahansa. Maku ei unohda myöskään pikkuherkkuja, viikonlopun pidempiä aamiaisia eikä unelmien leivonnaisia, kun on tarve hurmata vieraat.

Glorian ruoka&viini on hyvän ruoan iloinen äänenkannattaja, joka niin ikään tarjoaa hyvää ruokaa viikon jokaiselle päivälle. Nopeita ja helppoja reseptejä arkeen ja hitaampia makuja viikonloppuun. Glorian ruoka&viini yhdistää ruoan ja viinin tarjoamalla juomasuosituksia jokaiselle reseptille, viinivinkkejä sekä käytännön tietoa. Lehti esittelee myös kiinnostavimmat ruokailmiöt meiltä ja maailmalta.

Leivotaan on Kolmiokirjan julkaisema lehti innokkaille kotileipureille ja jauhopeukaloille. Herkullisten leivontaohjeiden ja -reseptien lisäksi lehti tarjoaa mielenkiintoisia reportaaseja keittiön maailmasta. Ja Leivotaan-lehden sisältö mukautuu vuodenaikoihin ja kausivaihteluihin. Talvella lehden sivuilla leivotaan lämpimiä herkkuja, keväällä raikkaita suupaloja, kun taas kesällä ja syksyllä loihditaan makeita ja suolaisia uuden sadon raaka-aineista.

Kaikkien aikojen Jouluherkut on A-lehtien julkaisema joulun laittajan toivelehti, joka tarjoaa perinteiset jouluherkut ja uutuudet niin pikkujouluihin, aattoiltaan kuin uuteen vuoteenkin. Lehden ohjeissa huomioidaan niin kotileipurit, kasvissyöjät kuin erikoisruokavaliotkin. Kaikkien aikojen Jouluherkut on enemmän kuin reseptilehti. Se vierailee tunnettujen ruokaihmisten keittiöissä, esittelee tee itse -ideoita ja kertoo tietoa jouluruokien taustoista ja historiasta.

Viinilehti on yli 30-vuotias viininystävien ykköslehti, mitä tulee viiniin, ruokaan ja hyvään elämään. Viinilehti on lifestyle-lehti, joka tarjoaa ruoka- ja juomasuosituksia, ostajan oppaita sekä parhaita oluista ja viinejä nautiskelijoille kautta maan.

Vitriini on 7 kertaa vuodessa ilmestyvä hotelli-, ravintola- ja matkailuyritysten ammattilehti. Vuodesta 1928 lähtien ilmestynyt Vitriini täyttää 95 vuotta vuonna 2023.

Miksi kannattaa tilata ruokalehti?

Monet ruokalehdet ovat saatavilla myös digitaalisena näköisversiona, e-lehtenä, jota on helppo lukea tietokoneella, tabletilla tai älypuhelimella.

Monet ruokalehdet ovat saatavilla myös digitaalisena näköisversiona, e-lehtenä, jota on helppo lukea tietokoneella, tabletilla tai älypuhelimella.

Ruokalehdet tarjoavat lukijoilleen inspiraatiota ruoanlaittoon ja aterioiden suunnitteluun. Ne sisältävät reseptejä, ruoanlaittovinkkejä ja ateriaideoita, jotka innostavat kokeilemaan uusia ruokia ja ainesosia.

Samalla kun opit uusista ruo'ista, aineksista ja ruoanlaittotekniikoista opit myös uutta ja laajennat kulinaarisia tietojasi ja taitojasi. Monet ruokalehdet keskittyvät nykyään entistä enemmän ravitsemukseen ja terveellisiin ruokiin, mikä kannustaa lukijoita noudattamaan terveellisempiä elämäntapoja.

Ruokalehtien avulla pysyt myös ajan tasalla uusista ruokatrendeistä, ruokakulttuurista ja ruokailukokemuksista, unohtamatta myöskään makumatkoja maailmalle.

Joten unohda lehtihyllyjen välissä ravaaminen ja tilaa ruokalehti kotiisi, etkä missaa enää yhtään numeroa täynnä toinen toistaan herkullisempia reseptejä, ateriaideoita ja ruokatietoa.

Tilaamalla ruokalehden säästät samalla rahaa, sillä tilaus tulee usein edullisemmaksi kuin yksittäisten numeroiden ostaminen.

Tilaa-lehti.fi-sivustolta löydät suomalaiset ruokalehdet sekä runsaasti ruotsin- ja englanninkielisiä ruokalehtiä. Osaan ruokalehtien tarjouksista voi sisältyä myös kiva, usein ruoanlaittoon liittyvä tilaajalahja!

Ruokalehtien historiaa

Ruokaan liittyvien julkaisujen ja reseptien juuret ulottuvat kauas historiaan. Esimerkiksi varhaisin arkeologinen todiste hiivaleivästä on peräisin muinaisesta Egyptistä, ja olutreseptejä on löydetty jo muinaisen Mesopotamian kirjoituksista.

Yhdysvaltojen ensimmäinen ruokalehti The Boston Cooking-School Magazine of Culinary Science and Domestic Economics neuvoi mm. täysjyväkeksien valmistuksessa.

Yhdysvaltojen ensimmäinen ruokalehti The Boston Cooking-School Magazine of Culinary Science and Domestic Economics neuvoi mm. täysjyväkeksien valmistuksessa.. Kuva: Internet Archive Book Images, No restrictions, via Wikimedia Commons

Ensimmäinen ruokalehti

Ensimmäinen Yhdysvaltalainen ruokalehti oli vuonna 1896 ilmestynyt The Boston Cooking-School Magazine of Culinary Science and Domestic Economics -julkaisu.

Lehti sisälsi pääasiassa kokkikoulun johtajan Fannie Farmerin kirjoittamia tarinoita kodinhoidosta, leivonnasta, astianpesusta, juhlakoristeluista ja muista kotitalouteen liittyvistä aiheista.

Myöhemmin lehti tunnettiin nimellä American Cookery ja se nousi Yhdysvaltain tärkeimmäksi ruokalehdeksi.

The SAGE Encyclopedia of Food Issues selventää varhaisten amerikkalaisten ruokalehtien historiaa.

Gourmet-lehti muutti maisemaa

Vuonna 1941 ensi kerran julkaistu Gourmet-lehti muutti ruokalehtien maisemaa. Toisin American Cookeryn pienet ja yksiväriset sivut, Gourmet esitteli suuria, värikkäitä sivuja keskittyen ranskalaiseen keittiöön ja monimutkaisempiin resepteihin.

American Cookery lopetti ennen toisen maailmansodan päättymistä. Vaikka Gourmetkin kamppaili sotavuosien aikana, se onnistui säilyttämään suosionsa ruokalehtien joukossa.

Suomen ensimmäinen ruokalehti Kotikokki

ELO-Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiön esitteen mukaan Suomen ensimmäinen ruokalehti oli vuodesta 1953 ilmestynyt Kotikokki-julkaisu.

Kotikokkia julkaisi Yhtyneet Kuvalehdet (nyk. Otavamedia).

Food & Wine haastoi

Vuonna 1978 Michael ja Ariane Bratterberryn perustama Food & Wine -lehti pyrki haastamaan vakiintuneita ruokalehtiä tarjoamalla sisältöä sekä nais- että mieslukijoille.

Vain kaksi vuotta perustamisensa jälkeen lehti saavuttikin 250 000 kuukausittaisen lukijan rajapyykin.

Yrityskaupat ja yhdistymiset

Suurten kustantajien, kuten Condé Nastin ja muiden mediajättien, keskenään tekemät kaupat ja konsolidaatiota muuttivat ruokalehtien markkinarakennetta niiden hankkiessa pienempiä julkaisuja ja sulauttamalla niitä omiin brändeihinsä.

Tämä johti usein lehtien sisällön ja kohderyhmien laajentumiseen, kun lehdet pyrkivät tavoittelemaan laajempia lukijoita tarjoamalla enemmän kuin reseptejä ja ruokaohjeita.

Tilaa suomalaiset ja kansainväliset ruokalehdet netistä.