Rikoslehdet

Näytetään kaikki 2 tulosta

Rikoslehdet ovat julkaisuja, jotka keskittyvät tosielämän rikosten ja rikollisten tekemien rikosten raportoimiseen ja analysointiin. Tosielämän rikostapausten lisäksi rikoslehdet sisältävät rikollisten ja lainvalvontaan osallistuvien henkilöiden haastatteluja.

Tutustu rikoslehtien maailmaan Suomessa ja muualla, ja löydä parhaat tarjoukset!

Rikoslehdet Suomessa

Suomessa on viimeisten vuosikymmenten aikana ilmestynyt kaksi merkittävää rikoslehteä: Alibi ja Rikosposti, joista ensin mainittu ilmestyy edelleen. Rikospostin julkaiseminen päättyi joskus 1990-luvun aikana.

Alibi

Alibi-lehden kansia vuosilta 2022-2023.

Alibi on suomalainen, vuonna 1979 perustettu rikoslehti. Alibi on rohkea, nykyaikainen ja aikaansa seuraava rikoslehti, joka tarjoaa mielenkiintoista ja jännittävää luettavaa rikosmaailman molemmilta puolilta: se tuo esiin sekä rikoksen uhrin että sen tekijän näkökulman.

Alibin lukijat ovat tavallisia suomalaisia, joita kiinnostaa se, miten poliisi ratkaisee rikoksia, mikä on tuomioistuimen päätös ja miten vakavaan rikokseen syyllistynyt selviää vankeudestaan. Lukijoita kiinnostaa myös uhrin asema ja turvallisuus.

Lehti antaa puheenvuoron uhrille ja rikoksen tekijältä se kysyy miksi?

Alibi raportoi asiantuntevasti ja tarkasti kohua aiheuttaneista oikeudenkäynneistä aina uhria suojellen. Alibi on myös hyötylehti, jonka tärkein teema ympäri vuoden on turvallisuus.

  • Julkaisija: Otavamedia
  • Päätoimittaja: Mika Lahtonen
  • Ilmestyy: 12 numeroa vuodessa
  • Lukijamäärä: 54 000

Tilaa Alibi tästä.

Rikosposti

Rikosposti oli suomalainen rikoslehti, joka käsitteli Suomessa tapahtuneita rikoksia henkirikoksista varkauksiin.

Kansainväliset rikoslehdet

Kansainvälisesti rikoslehdille riittää enemmän kysyntää ja maailmalla ilmestyy monia englanninkielisiä rikoslehtiä, joilla on vakiintunut lukijakunta, kuten:

  • True Detective - Maailman suurin true crime -lehti
  • Master Detective - Crime Casebook
  • True Crime - Detective Monthly
  • Murder Most Foul

Rikokset ja väkivalta mediassa

Rikokset ja väkivalta ovat tiedotusvälineille perusmateriaalia, koska rikokset ja erityisesti väkivaltarikokset täyttävät monta uutiskriteeriä: uutisen voimakkuus, yksiselitteisyys, negatiivisuus ja toistuvuus. Rikosuutiset ja tilastot eivät aina vastaa hyvin toisiaan. Etenkin väkivaltarikokset saavat mediassa suhteettoman suuren painoarvon siihen nähden, kuinka paljon niitä tapahtuu "oikeassa" elämässä.

Suomessa erityyppisistä rikoksista uutisoivat iltapäivälehdet, sanomalehdet sekä Alibin kaltaiset rikosaikakauslehdet. Iltapäivälehdessä rikosuutinen voi saada koko aukeaman tilan, kun päivälehti kuittaa saman tapauksen usein pienessä jutussa.

Rikoslehdissä käytetään muihin lehtiin verrattuna paljon emotiivisanoja, joilla kuvataan suuria tunteita, kuten rakkautta, vihaa, elämää, kuolemaa ja kohtaloa, ja rikostapahtumat kuvataan usein metaforien kautta näytelmiksi, draamoiksi tai tragedioiksi.

Miksi alkaa rikoslehden tilaajaksi?

Rikoslehden tilaus antaa sinulle eksklusiivisen pääsyn uusimpiin rikosuutisiin. Ne sisältävät runsaasti uutisia ja juttuja rikostapauksista, joista valtavirran tiedotusvälineet eivät välttämättä käsittele, ja tarjoavat laajemman näkemyksen siihen, mitä heidän yhteisöissään ja sen ulkopuolella tapahtuu.

Rikoslehdet tarjoavat syvemmän katsauksen rikostapausten  yksityiskohtiin, rikokseen osallistuneisiin henkilöihin ja tekijöiden kiinni saamiseksi käytettyihin menetelmiin. Rikoslehtien analyysit voivat olla erityisen kiinnostavia lukijoille, jotka nauttivat pulmien ratkaisemisesta ja vihjeiden kokoamisesta.

Tapausanalyysien lukeminen voi olla erinomainen tapa oppia rikostutkinnasta ja oikeuslääketieteestä sekä tyydyttää omaa uteliaisuuttaan. Monet rikoslehdet käyttävät asiantuntijoita, jotka osaavat selittää lukijoille, mitä ovat DNA-testaus, ballistinen analyysi ja muut rikostutkinnassa käytetyt menetelmät.

Lisäksi rikoslehden tilaaminen on lähes poikkeuksetta edullisempi keino päästä käsiksi lehden tarjoamiin sisältöihin kuin irtonumeroiden ostaminen.

Tilaamalla esimerkiksi Alibin, rikoslehtien klassikon, saat säännöllisen virran mielenkiintoista ja jännittävää asiaa rikoksista joka kuukausi postilaatikkoosi tai -luukkuusi toimitettuna!

Tilaa rikoslehdet, kuten Alibi, netistä edulliseen hintaan.