Autolehdet

Näytetään tulokset 1–16 / 25

Tilaa autolehdet netistä kilpailukykyiseen hintaan

Mikä on autolehti?

Autolehdet ovat autoihin ja autoteollisuuteen keskittyviä julkaisuja, jotka sisältävät tyypillisesti autoihin, kuorma-autoihin ja joskus myös moottoripyöriin liittyviä artikkeleja, kolumneja ja mainoksia, sekä autoihin liittyviä uutisia ja ilmiöitä.

Autolehdet pyrkivät tarjoamaan lukijoilleen tietoa, inspiraatiota ja opastusta auton hankkimiseen ja omistamiseen eri näkökulmista. Ne voivat ilmestyä painettuna, digitaalisessa muodossa tai olla ilmaisjakelulehtiä.

Yleensä autolehdet tarjoavat uusien autojen testejä, vertailuja ja koeajoja, joissa kuvataan uusien mallien hyviä ja huonoja puolia, spekulaatioita tulevista malleista, "salakuvia" autovalmistajien testaamista malleista, käytettyjen autojen mainoksia sekä autoalan uutisia ja tietoa tapahtumista.

Tiesitkö muuten, että maailman ensimmäiset autolehdet olivat vuonna 1895 perustetut The Horseless Age ja brittiläinen The Autocar?

Hyviä autolehtiä ovat esim. Tuulilasi ja Tekniikan Maailma

Autolehtien tyypit

On olemassa monentyyppisiä autolehtiä, mukaan lukien:

 • Yleisen kiinnostuksen autolehdet kattavat kaikentyyppiset autot ja autoteollisuuden aiheet, uutiset ja trendit. Katso Tuulilasi ja Tekniikan Maailma.
 • Erikoisautolehdet keskittyvät tietyntyyppisiin ajoneuvoihin, kuten urheiluautoihin tai luksusautoihin, ja tarjoavat perusteellista tietoa kyseisistä erikoisautoista.
 • Klassikkoautolehdet keskittyvät vanhoihin klassikkoautoihin ja sisältävät usein artikkeleja näiden ajoneuvojen historiasta ja entisöinnistä. Katso jenkkiautolehti V8 Magazine.
 • Työajoneuvolehdet keskittyvät työajoneuvoihin, kuten rekkoihin, kuorma-autoihin, traktoreihin, linja-autoihin ja vastaaviin keskittyviä julkaisuja.
 • Moottoriurheilulehdet kattavat moottoriurheilun maailman F1:stä ralliin ja MotoGP:stä enduroon. Katso Vauhdin Maailma.

Miksi alkaa autolehden tilaajaksi?

Autolehtien lukemisella ja tilaamisella on useita etuja:

 • Pysyt ajan tasalla viimeisimmistä autouutisista ja -trendeistä.
 • Luet perusteellisia automallien arvosteluja, koeajoja ja vertailuja.
 • Tutustut autoteollisuuden uusimpiin teknologisiin saavutuksiin.
 • Opit ymmärtämään paremmin auton ostoprosessin, mukaan lukien rahoitusvaihtoehdot, vakuutukset ja huollot.
 • Saat neuvoja polttoainetehokkuuden parantamiseen ja ajoneuvosi kunnossapitoon.
 • Pääset tutustumaan uusiin automalleihin ja niiden ominaisuuksiin, mukaan lukien luksusautot ja ympäristöystävälliset vaihtoehdot.
 • Opit uutta autoihin ja liikenteeseen liittyvästä lainsäädännöstä, määräyksistä ja turvallisuudesta.
 • Pääset lukemaan alan asiantuntijoiden ja intohimoisten harrastajien haastatteluja.
 • Saat inspiraatiota automatkailuun ja vapaa-ajan aktiviteetteihin auton kanssa.
 • Opit ymmärtämään autojen historiallista ja kulttuurista merkitystä.

Muita suomalaisia autolehtiä ovat esim. Auto Bild Suomi, V8 Magazine ja Vauhdin Maailma (VM)

Parhaat tilattavat autolehdet

Mikä sitten on paras autolehti? Se, mikä on paras autolehti juuri sinulle, riippuu omista kokemuksistasi ja mieltymyksistäsi.

Suosittuja kotimaisia autolehtiä ovat esimerkiksi joka toinen viikko ilmestyvä Auto Bild Suomi ja kuukausittain ilmestyvä Tuulilasi. Jos amerikkalaiset autot ovat lähempänä sydäntäsi, hyvä valinta on V8-Magazine.

Jos olet laajemmin kiinnostunut tekniikasta, erinomainen valinta on myös Tekniikan Maailma, ja moottoriurheilusta kiinnostuneet saavat aivan varmasti eniten irti Vauhdin Maailma -lehdestä.

Ulkomaisista autolehdistä suosittelemme aiemmin vielä suomeksikin ilmestynyttä BBC Top Gear -autolehteä. Ruotsinkielisille lukijoille löytyy myös paljon mielenkiintoisia autolehtiä eri teemoilla.

Tutustu autolehtien tarjouksiimme ja tilaa autolehti itselle tai lahjaksi jo tänään!

Autolehdet