Yleisaikakauslehdet

Näytetään tulokset 1–16 / 19

Yleisaikakauslehti on säännöllisesti ilmestyvä julkaisu, joka kattaa laajan valikoiman aiheita ja teemoja, ja on tyypillisesti suunnattu suurelle yleisölle.

Aikakauslehdet voidaan jaotella niiden sisällön, kohderyhmän ja julkaisijan mukaan. Yleisesti Suomen luetuimpia aikakauslehtiä ovat yleisaikakauslehdet, joita joskus myös perhelehdiksi kutsutaan. Yleisaikakauslehdellä tarkoitetaan koko perheelle suunnattua lehtijulkaisua.

Yleisaikakauslehti ilmestyy säännöllisesti, kuten viikoittain, kuukausittain tai neljännesvuosittain. Ne voivat olla saatavilla painetussa ja/tai digitaalisessa muodossa.

Yleisaikakauslehtien ominaispiirteitä

Yleisaikakauslehdet voivat sisältää artikkeleja ja tarinoita ajankohtaisista tapahtumista, lifestylestä, viihteestä, muodista, terveydestä, ruoasta, matkailusta ja muista kiinnostavista aiheista.

Tämäntyyppiset voivat sisältää myös pääkirjoituksia, mielipidekirjoituksia, kolumneja, henkilöhaastatteluja, arvosteluja sekä mainoksia.

Yleisaikakauslehtien ominaispiirteitä ovat:

  • Laaja valikoima aiheita uutisista viihteeseen, terveydestä matkailuun. Yleisaikakauslehdet pyrkivät tarjoamaan kattavan yleiskatsauksen siitä, mitä maailmassa tapahtuu, sekä palvella monipuolista yleisöä, jolla on erilaisia kiinnostuksen kohteita.
  • Suunnattu suurelle yleisölle. Toisin kuin tiettyä markkinarakoa tai toimialaa palvelevat erikoislehdet, yleisaikakauslehdet on suunnattu laajalle ja monipuoliselle lukijakunnalle taustasta, koulutuksesta tai ammattista riippumatta.
  • Säännöllinen julkaisuaikataulu. Useimmat yleisaikakauslehdet ilmestyvät joko viikoittain tai kuukausittain tarjoten lukijoille säännöllisen tiedon ja viihteen lähteen, jotta he pysyvät ajan tasalla.
  • Erilaiset sisältötyypit. Yleisaikakauslehdet sisältävät uutisartikkeleja, mielipideartikkeleja, pääkirjoituksia, haastatteluja, arvosteluja ja paljon muuta. Sisällön monimuotoisuus varmistaa, että lukijat löytävät lehdestä kiinnostavaa sisältöä ja että lehti pysyy kiinnostavana.

Esimerkkejä yleisaikakauslehdistä

Suosittuja yleisaikakauslehdiksi luettavia lehtiä maailmalta ovat esimerkiksi:

  • Time on yhdysvaltalainen uutisviikkolehti, joka kattaa monenlaiset aiheet politiikasta talouteen ja teknologiasta kulttuuriin.
  • The Economist on brittiläinen uutisviikkolehti, joka kattaa laajan valikoiman aiheita taloudesta i ja politiikasta taiteeseen.
  • Le Point on ranskalainen viikoittain ilmestyvä lehti, joka käsittelee uutisia ja politiikkaa.
  • Der Spiegel on saksalainen viikkolehti, joka käsittelee Saksan ja kansainvälistä uutisia, politiikkaa, kulttuuria ja taloutta.
  • People on yhdysvaltalainen viikkolehti, joka on erikoistunut julkkisuutisiin ja inhimillisiin tarinoihin.

Suomalaisia yleisaikakauslehtiä

Suomen suosituimpia yleisaikakauslehtiä ovat Apu, Seura ja Suomen Kuvalehti, jotka kaikki ovat viikkolehtiä.

Myös esimerkiksi Seiska, Eeva ja Image voidaan hyvällä syyllä lukea laajempaa yleisöä kiinnostaviksi yleisaikakauslehdiksi.

Katso yleisaikakauslehtien parhaat tarjoukset ja tilaa sellainen joko itselle tai lahjaksi, määräaikais- tai kestotilauksena!

Tilaa yleisaikakauslehdet edullisesti netistä