Perhelehdet

Näytetään kaikki 9 tulosta

Perhelehdet ovat monipuolisia julkaisuja, jotka tarjoavat viihdettä ja tietoa koko perheelle. Olipa kiinnostuksen kohteesi sitten uutiset, viihde tai harrastukset, perhelehdet tarjoavat jotakin jokaiselle perheenjäsenelle.

Tältä sivulta löydät parhaat koko perheen lehdet, joista kaikki perheenjäsenet pääsevät nauttimaan.

Mikä on perhelehti?

Perhelehdet on räätälöity tarjoamaan informatiivista ja viihdyttävää sisältöä koko perheelle.

Perhelehti on säännöllisesti ilmestyvä julkaisu, joka on räätälöity palvelemaan koko perheen tarpeita, olivatpa ne sitten viihteellisiä, informatiivisia tai opetuksellisia.

Perhekeskeiset lehdet ovat monin tavoin yleisaikakauslehtiä, jotka eivät keskity vain yhteen aiheeseen, kuten myös monet lifestyle-lehdet, jotka voivat sisältää juttuja monenlaisista aiheista. Perhelehden käsitteen voi ymmärtää myös eräänlaisena vanhemmuuslehtenä, koska monissa niistä käsitellään myös vanhemmuuteen liittyviä aiheita.

Toisin kuin tiettyyn yhteen aihealueeseen, kuten urheiluun, muotiin tai talouteen, keskittyvät erikoislehdet, perhelehdet tarjoavat laajan kirjon sisältöä, joka on tarkoitettu eri-ikäisille ja erilaisista asioista kiinnostuneille lukijoille.

Yksi perhelehtien tunnusomaisista piirteistä on niiden sisällön monimuotoisuus. Voit löytää perhelehden sivuilta kaikkea mahdollista uutisartikkeleista ja haastatteluista ristisanatehtäviin ja resepteihin aina lasten tehtäviin saakka. Tämä tekee perhelehdistä erinomaisen valinnan kotiin, jossa on eri-ikäisiä lukijoita.

Perhelehdillä on pitkä historia ja ne ovat osa kulttuurista maisemaa. Esimerkiksi Suomessa suositut perhelehdet, kuten Seura, Katso ja Seiska, ovat olleet markkinoilla jo vuosikymmeniä. Viihteen ja tiedon lisäksi ne tarjoavat yhteisen keskustelunaiheen perheenjäsenten ja ystävien kesken.

Kenelle perhelehti sopii?

Perhelehdet ovat erityisen suosittuja lapsiperheiden keskuudessa, koska ne tarjoavat sekä vanhempia että lapsia puhuttelevaa sisältöä. Aikuisille tarjolla on pidempiä, esimerkiksi yhteiskunnallisia aiheita, terveyttä ja hyvinvointia, kun taas nuoremmille on omistettu omia palstoja, kuten vitsejä, huumoria ja sarjakuvia.

Nämä lehdet voivat sopia myös isovanhemmille, lapsettomille pariskunnille ja yksin asuville, koska niiden monipuolinen sisältö tarjoaa vähän jokaiselle jotakin: ruoanlaittoa, matkustamista, urheilua ja kulttuuria.

Perhelehdet ovat monipuolinen media-alusta ja väline yhteiseen ajanviettoon ja keskusteluihin, jotka auttavat rakentamaan siltoja eri sukupolvien välille.

Miksi alkaa perhelehden tilaajaksi?

Perhelehdet ovat kuin monipuolinen aarrearkku, joka tarjoaa sekä tietoa että viihdettä. Ne sisältävät usein artikkelaja ajankohtaisista aiheista, haastatteluja, kolumneja, reseptejä, matkajuttuja ja paljon muuta.

Olipa kyseessä sitten yhteinen ruoanlaittohetki perhelehden reseptin innoittamana tai värikäs keskustelu siinä julkaistussa uutisaiheesta, perhelehdet tarjoavat paljon mahdollisuuksia yhteiseen tekemiseen ja oppimiseen.

Perhelehdet on suunniteltu palvelemaan monenikäistä yleisöä, mikä tarkoittaa, että niiden sisältö on paitsi laaja, myös monipuolinen. Eivätkä ne ole vain passiivista ajanvietettä, vaan ne myös rohkaisevat keskusteluun ja vuorovaikutukseen.

Nautitpa perhelehtesi sisällöstä sitten viikonlopun aamukahvin äärellä tai iltapäivän rentoutumishetken edellä, lehti kädessä on helppo aloittaa keskusteluja ja jakaa ajatuksia lehdessä käsiteltävistä aiheista. Tämä voi olla arvokasta aikana, jolloin digitaaliset laitteet vievät usein huomion yhteisestä olosta.

Perhelehtien historiaa

Perhelehdet ovat edelleen olennainen osa suomalaista mediakulttuuria. Suomessa esimerkiksi Otavamedian julkaisema Seura-lehti on perustettu jo ennen sotia vuonna 1934 "Suomen kotien viikkolukemistona".

Vastaavasti esimerkiksi Aller Median julkaisemat ruotsalaiset viikkolehdet, vuodesta 1921 ilmestynyt Hemmets Journal ja vuodesta 1929 ilmestynyt Hemmets Veckotidningen, ovat Ruotsissa edelleen suosittuja perhelehtiä.