Sisustuslehdet

Näytetään tulokset 1–16 / 23

Niin Suomessa kuin Ruotsissakin ilmestyy monia erinomaisia sisustuslehtiä. Kuvassa Deko- ja Sköna Hem -lehdet.

Sisustuslehdet ovat ensisijaisesti kodin sisustustukseen keskittyviä julkaisuja, jotka voivat ilmestyä painettuna lehtenä ja/tai digitaalisena näköislehtenä, jota jaetaan internetin välityksellä.

Sisustuslehdet käsittelevät kodin sisustusta, huonekaluja, kodintarvikkeita, tekstiilejä tyypillisesti erittäin tyyliteltynä tai jopa lavastettuna. Jotkut sisustuslehdet voivat käsitellä myös arkkitehtuuria.

Yleensä sisustuslehdissä esitellään tavallisten ihmisten ja julkkisten koteja, mutta niissä voidaan esitellä myös esimerkiksi kahviloita, historiallisia taloja, ympäristöystävällistä asumista sekä huippuluokan suunnittelua.

Jokainen numero tai julkaisu toimii sisustuksen ja tyylin oppaana sekä tarjoaa lukijoille ajankohtaisia designuutisia ja uusimpia trendejä.

Tilaa sisustuslehdet edullisesti netistä. Ne tarjoavat ideoita ja inspiraatiota kodin sisustukseen.

Sisustuslehtien historiaa

1700-luku oli ensimmäinen ajanjakso, jolloin englantilaiset sisätilat olivat edustettuina sekä tekstinä että kuvina. Sisustuslehtien formaatti ja kirjoitukset perustuivat pitkälti arkkitehtuuri- ja taidelehtiin, joita alettiin julkaista 1890-luvulla.

Näissä lehdissä käsiteltiin muun muassa kodikkuutta, kodinhoitoa ja sisustamista. Vasta myöhemmin nämä aiheet alkoivat kasvaa erillisiksi nimikkeiksi.

Ensimmäiset varsinaiset sisustuslehdet, kuten Innendecoration (1890), Deutsche Kunst und Dekoration (1897), alkoivat ilmestyä Saksassa, mutta sisustuslehdet levisivät pian myös muualle. Itävallassa alkoi ilmestyä Das Interieur (1900) ja Yhdysvalloissa House Beautiful (1896).

Viimeksi mainittu House Beautiful oli ensimmäinen kuluttajalähtöinen sisustuslehti, joka pyrki täyttämään lukijan toiveet esittelemällä saavutettavissa olevia ja edullisia kodinsisustuksia.

Yksi sisustuslehdille ominainen piirre on alusta alkaen ollut graafinen ulkoasu, jossa kekityttiin enemmän tekstin, kuvan ja fontin väliseen järjestelyyn ja asetteluun. Piirustukset, sisustuskaaviot, kuvitukset, jäljennetyt litografiat ja myöhemmin valokuvat ovat aina olleet sisustuslehdissä tärkeässä osassa.

Miksi kannattaa tilata sisustuslehti?

On olemassa monia erinomaisia syitä alkaa sisustuslehden tilaajaksi:

 • Inspiraatio. Sisustuslehdet ovat täynnä toinen toistaan kauniimpia valokuvia ja luovia ideoita kodin sisustamiseen heille, jotka haluavat hieman piristää kotiaan.
 • Asiantuntijaneuvot. Sisustuslehdet tarjoavat sisustussuunnittelijoiden ja muiden ammattilaisten artikkeleja, joissa he jakavat parhaat vinkit ja niksit kauniin ja toimivan tilan luomiseen.
 • Pysyt ajan tasalla. Sisustus- ja designtrendit muuttuvat nopeasti. Tilaamalla sisustuslehden pysyt ajan tasalla alan uusimmista tyyleistä, tuotteista ja innovaatioista.
 • Budjettiystävällisiä ideoita. Sisustuslehdet tarjoavat ideoita ja ehdotuksia kodin päivittämiseen ja parantamiseen kaikenkokoisille budjeteille.
 • Tuotearvostelut. Saat suositukset uusista ja innovatiivista kodinsisustuksen tuotteista, jotta osaat tehdä fiksuja ostopäätöksiä.
 • Mukavuus. Tilaamalla sisustuslehden, saat uusimman numeron aina ilmestymispäiväksi kotiin kannettuna jo ennen kuin lehti tulee irtonumeromyyntiin. Näin vältät lehtihyllyillä juoksemisen.
 • Edullisuus. Tilaus on lähes poikkeuksesta edullisempi vaihtoehto kuin lehden irtonumeroiden ostaminen, mitä tulee numerokohtaiseen hintaan.

Suomalaiset sisustuslehdet

Suomalaisia sisustuslehtiä edustavat mm. Kotivinkki, Avotakka ja Unelmien Talo&Koti.

Suomessa ilmestyy useita erinomaisia sisustuslehtiä, jotka esittelevät kauniita koteja ja puutarhoja sekä tarjoavat oivaltavia ja inspiroivia sisustusideoita. Monet niistä sisältävät myös asiaa asumisesta.

Tässä muutamia suosittuja suomalaisisia sisustuslehtiä:

 • Avotakka on A-lehtien julkaisema tunnettu ja arvostettu sisustuslehti, joka tarjoaa uusia ja raikkaita oivalluksia sisustajalle ja kannustaa tekemään kestäviä valintoja. Avotakka suosii kodikasta ja lämminhenkistä skandinaavista tyyliä. Lukijoita 192 000.
 • Kotivinkki on A-lehtien julkaisema "kodittajan" lehti täynnä kotoilun iloa ja inspiraatiota. Sisustuksen lisäksi se tarjoaa juttuja ruoanlaitosta, leivonnasta, ihmissuhteista ja hyvinvoinnista sekä tee itse -ideoita. Lukijoita 171 000.
 • Meidän Mökki on A-lehtien julkaisema vapaa-ajan media ja mökkeilijän lämminhenkinen kumppani, joka käsittelee vapaa-ajan asumista monipuolisesti ja käytännönläheisesti. Lukijoita 134 000.
 • Koti ja Keittiö on Fokus Median julkaisema "Suomen monipuolisin sisustuslehti", joka tarjoaa uusimpia trendejä, sesongin hyötyideoita ja hintavertailutietoa sekä kauneimpia suomalaisia koteja, laadukkaita ja lämminhenkisiä juttuja. Lukijoita 117 000.
 • Unelmien Talo&Koti on A-lehtien julkaisema "Suomen iloisin sisustuslehti", joka tarjoaa rakkaudella sisustettuja koteja, edullisia sisustuslöytöjä ja inspiroivia tee itse -ohjeita. Lukijoita 114 000.
 • Maalla on Otavamedian julkaisema elämänmakuinen rohkaisija ja maalaisromanttinen sisustuslehti, joka esittelee kauniita koteja ja maaseutumaista elämäntyyliä. Sen pääasiallisia aiheita ovat sisustaminen, käsillä tekeminen ja puutarhanhoito. Lukijoita 88 000.
 • Meidän Talo on A-lehtien julkaisema omakotiasujan oma lehti, joka auttaa sisustajaa, viherpeukaloa sekä rakentajaa ja remontoijaa fiksujen valintojen teossa. Lehti tarjoaa hyötytietoa ja inspiroivia ideoita, joiden avulla voit tehdä omakotiasumisesta entistä mukavampaa. Lukijoita 99 000.
 • Deko on Otavamedian julkaisema laatutietoinen ja näkemyksellinen sisustuslehtien edelläkävijä, joka avaa trendejä ja kertoo parhaat ostopaikat. Se on lehti kaupunkilaiselle, joka nauttii kauniista kodista, designista, matkailusta ja taiteesta. Lukijoita 85 000.

Useimmat sisustuslehdet ilmestyvät kuukausittain tai harvemmin.

Ruotsalaiset sisustuslehdet

Myös Ruotsissa ilmestyy runsaasti sisustuslehtiä. Haluatko tutustua rakkaan länsinaapurimme koteihin ja skandinaaviseen tilaukseen, sekä oppia ehkä samalla hieman kieltä? Siinä tapauksessa sinun kannattaa harkita ruotsinkielisen sisustuslehden tilaamista.

Tässä lukijamäärältään suurimpia sisustuslehtiä Ruotsista (mittaukset Orvesto Konsument 2022):

Englanninkielisistä sisustuslehdistä meiltä löytyy mielenkiintoinen BBC Homes & Antiques -lehti, joka tarjoaa mielenkiintoista uutta ja vanhaa yhdistelevää sisustusta Britanniasta, muotoilua, antiikkia ja käytännön oppaita sisustamiseen.

Sisustuslehdet netistä edullisesti