Terveyslehdet

Näytetään kaikki 11 tulosta

Terveyslehdet ovat aikakauslehtiä tai muita julkaisuja, jotka keskittyvät terveyteen ja hyvinvointiin liittyviin aiheisiin. Terveyslehdet tarjoavat lukijoille tietoa, neuvoja ja vinkkejä, jotka auttavat heitä parantamaan omaa ja läheistensä terveyttä, ylläpitämään terveellisiä elämäntapoja ja saavuttamaan kuntotavoitteensa.

Joitakin terveyslehdissä tyypillisesti käsiteltäviä aiheita ovat:

 • Erilaiset ruokavaliot, kuten kasvisruokavaliot, vegaaniruokavaliot ja gluteenitomat ruokavaliot, vinkkejä terveellisen ruokavalion rakentamiseen, sekä tietoa eri ravintoaineista, vitamiineista ja hivenaineista.
 • Erilaiset liikuntamuodot, kuten juoksu, jooga ja voimaharjoittelu, liikunnan terveysvaikutukset, mukaan lukien sydän- ja verisuonitautien, diabeteksen ja masennuksen riskin vähentäminen, sekä liikunnan sovittaminen osaksi arkirutiineja.
 • Painonhallintaan ja terveelliseen laihdutukseen liittyvät asiat, mukaan lukien ruokavalio, liikunta ja elämäntapamuutokset sekä ylipainon välttäminen.
 • Henkinen hyvinvointi, kuten stressinhallinta, mielenterveys ja psyykkiset häiriöt, kuten ahdistus ja masennus, sekä vinkkejä henkisen hyvinvoinnin ylläpitämiseen esimerkiksi meditaation, joogan ja muiden rentoutumistekniikoiden omaksumisella.
 • Uni ja unen laatu, unihäiriöt ja vinkkejä unenlaadun parantamiseen.
 • Seksuaaliterveys ja seksuaalinen hyvinvointi sekä seksuaalisuuden häiriöt, kuten erektiohäiriöt ja haluttomuus, sekä ohjeita ja vinkkejä ongelmien hoitamiseen.

Tyypillisesti terveyslehdissä on alan asiantuntijoiden, kuten ravitsemusasiantuntijoiden, personal trainerien ja terveydenhuollon ammattilaisten kirjoittamia artikkeleja, kolumneja ja mielipiteitä.

Terveyslehtien suosio

Terveyslehdet ovat saavuttaneet valtavaa suosiota viime vuosina, ja hyvästä syystä. Kun kiinnostus terveellisiä elämäntapoja kohtaan on kasvanut, ihmiset etsivät helpommin saatavilla olevia tapoja pysyä ajan tasalla terveyteen ja hyvinvointiin liittyvistä asioista.

Terveyslehdet tarjoavat erinomaisen resurssin ihmisille, jotka haluavat parantaa ja ylläpitää terveyttään, pysyä ajan tasalla uusimmista terveystrendeistä ja saada inspiraatiota ja motivaatio saavuttaa kuntotavoitteensa. Ne kattavat monenlaisia aiheita, mukaan lukien kunto, ravinto, mielenterveys ja sairauksien ehkäisy.

Ensinnäkin, terveyslehdet tarjoavat kuratoidun ja organisoidun kokoelman tietylle yleisölle suunnattuja artikkeleja ja vinkkejä. Terveyteen ja hyvinvointiin keskittyvän lehden kohderyhmää voivat olla esimerkiksi kuntoliikkujat, naiset tai tietyn ikäryhmän edustajat. Tämä tarkoin kohdennettu lähestymistapa auttaa lukijoita löytämään nopeasti heidän tarpeidensa ja kiinnostuksen kohteiden kannalta olennaista tietoa.

Toiseksi, painetun terveyslehden sisältö on usein viimeistellympi ja ammattimaisempi, kuin esimerkiksi monissa internet-lähteissä, uutissivustoilla, blogeissa tai sosiaalisessa mediassa. Tämä voi olla rohkaisevaa lähdekriittisille lukijoille, jotka haluavat noudattaa varovaisuutta verkossa saatavilla olevien tarkistamattomien ja epätarkkojen tietojen suhteen. Monilla terveyslehdillä on esimerkiksi lääketieteen ammattilaisista, ravitsemusasiantuntijoista ja personal trainereista koostuva asiantuntijatiimi, jotka tarkastavat ja muokkaavat lehden artikkelit varmistaakseen niiden tarkkuuden ja merkityksellisyyden.

Kolmanneksi, painetun terveyslehden lukeminen on monille lukijoille rentouttava ja nautinnollinen kokemus. Monet kokevat, että sivujen selaaminen, avainkohtien korostaminen ja muistiinpanojen tekeminen auttaa muistamaan omaksutun tiedon paremmin. Oma aika itselle mielekkään hyödyllisen ja opettavaisen lukemisen on rauhoittava ja stressiä vähentävä kokemus, joka tarjoaa samalla tauon arjen hälinästä ja pois elektronisten laitteiden ääreltä.

Terveyslehdet Suomessa

Suomessa ilmestyy edelleen myös painettuna useita suosittuja terveys- ja hyvinvointilehteä.

Kauneus & Terveys

Kauneus & Terveys on Suomen nautinnollisin naisten hyvinvointilehti, jonka tärkeitä teemoja kauneuden ja terveyden lisäksi on henkinen hyvinvointi.

Lehden joka numero tarjoaa tutkittua tietoa, koskettavia tositarinoita sekä vinkkejä terveelliseen painonhallintaan, liikuntaan, ravitsemukseen ja ihmissuhteisiin.

 • Julkaisija: A-lehdet
 • Ilmestyy: 16 numeroa vuodessa
 • Lukijamäärä: 113 000

Tilaa Kauneus & Terveys -lehti tästä.

Kotilääkäri

Kotilääkärin juuret luotettavana terveyslehtenä ulottuvat yli sadan vuoden taakse. Lehden lukijoille tärkeintä on oma ja läheisten ihmisten hyvinvointi ja kokonaisvaltainen terveys.

Kotilääkäri on uusimpien terveystrendien ja hoitojen aallonharjalla, ja tarjoaa lisäksi monipuolista arkipsykologista tietoa ihmissuhteista itsensä kehittämiseen ja stressinhallintaan, sekä koskettavia selviytymistarinoita, jotka antavat puhtia!

 • Julkaisija: Otavamedia
 • Ilmestyy: 10 numeroa vuodessa
 • Lukijamäärä: 57 000

Tilaa Kotilääkäri-lehti tästä.

Voi Hyvin

Voi Hyvin on aikakauslehti, joka auttaa lukijaa tekemään oivalluksia kohti tasapainoa ja parempaa elämää henkisyyden ja mielenhallinnan teemoilla.

Lehden sisällössä vahvasti esillä ovat myös täydentävät hoidot, kehoa ravitseva liikunta, luonnonkosmetiikka ja luonto. Voi Hyvin tarjoaa ravintoa sielulle, mielelle ja keholle.

 • Julkaisija: A-lehdet
 • Ilmestyy: 10 numeroa vuodessa
 • Lukijamäärä: 109 000

Tilaa Voi Hyvin -lehti tästä.

Apu Terveys

55+ ikäisille suunnattu Apu Terveys tarjoaa luotettavaa hyötytietoa terveydestä, sairauksien ennaltaehkäisystä ja hoidosta, painonhallinnasta, liikunnasta ja ravitsemuksesta. Lehden asiantuntijoina ovat suomalaiset huippututkijat ja -lääkärit.

 • Julkaisija: A-lehdet
 • Ilmestyy: 10 numeroa vuodessa
 • Lukijamäärä: 121 000

Tilaa Apu Terveys tästä.

Hyvä Terveys

Hyvä Terveys on Suomen suosituin ja luetuin terveys- ja hyvinvointilehti, joka auttaa voimaan paremmin ja antaa energiaa elämään.

Lehti tarjoaa tutkittua tietoa terveydestä, vertaistukea ja tarinoita sekä motivaatiota elämänmuutoksiin ja apua arjessa jaksamiseen. Lehteä tehdään yhteistyöttä Suomalaisen Lääkäriseura Duodecimin kanssa.

 • Julkaisija: Sanoma Media Finland
 • Ilmestyy: 14 numeroa vuodessa
 • Lukijamäärä: 225 000

ET Terveys

60+ ikäisten terveyteen ja hyvinvointiin keskittyvä ET Terveys tarjoaa vertaistukea ja neuvoja, hyvinvointivinkkejä, jumppaohjeita sekä terveellisemmän ravitsemuksen ohjeita. Se kannustaa pieniin, mutta oman ja läheisten terveyden ja hyvinvoinnin kannalta olennaisiin. elämänmuutoksiin.

 • Julkaisija: Sanoma Media Finland
 • Ilmestyy: 10 numeroa vuodessa
 • Lukijamäärä: 135 000

Kunto Plus

Kunto Plus on kunnostaan, kauneudestaan ja terveydestään välittävien aktiivisten naisten monipuolinen lehti, joka tarjoaa tietoa terveellisistä elämäntavoista, liikunnasta, henkisestä tasapainosta, kauneudenhoidosta, ravinnosta sekä parisuhteen ja perheen hyvinvoinnista.

Kunto Plus tarjoaa puolueetonta ja tutkimukseen perustuvaa tietoa sekä käytännönläheisiä vinkkejä ja ideoita terveyteen ja hyvinvointiin, mukaan lukien terveellisiin ruokiin.

 • Julkaisija: Bonnier Publications
 • Ilmestyy: 20 numeroa vuodessa

Aikaisemmin ilmestyneistä terveyslehdistä mainittakoon vuonna 2022 digilehdeksi muuttunut Sport ja vuonna 2023 lopettanut Fit.

Tutustu lehtitarjouksiin ja tilaa hyvinvointi- ja terveyslehdet edulliseen hintaan itselle tai lahjaksi Tilaa-lehti.fi-sivustolta!

Terveys- ja kuntolehdet