Pyöräilylehdet

Näytetään kaikki 2 tulosta

Pyöräilyn suosio on kasvanut valtavasti viimeisen vuosikymmenen aikana, ja se on houkutellut uusia harrastajia kaikenikäisten joukossa. Olipa pyöräilyharrastuksen syy sitten upeiden maisemien katselu pyörän satulasta käsin, liikunnan tuomat terveyshyödyt tai kiva yhteisöllisyys, on selvää, että pyöräily on enemmän kuin ohimenevä trendi – siitä on tullut monelle elämäntapa.

Tällä sivulla sukellamme pyöräilylehtien maailmaan ja kerromme, mitä hyviä pyöräilylehtiä niin Suomessa kuin ulkomaillakin julkaistaan. Arvokasta sisältöä ja oivalluksia tarjoavista pyöräilylehdistä on tullut monelle pyöräilyn harrastajalle arvokas resurssi, josta ammentaa varustearvosteluja ja -vertailuja sekä rahanarvoisia vinkkejä pyöräilyyn.

Tutkimalla pyöräilylehtien tarjouksia toivomme auttavamme lukijoita tekemään informoituja päätöksiä ja löytämään itselleen omia kiinnostuksen kohteita ja tavoitteita vastaavan pyöräilylehden, joka auttaa häntä viemään rakkauden pyöräilyä kohtaan seuraavalle tasolle.

Kotimaisia pyöräilylehtiä ovat Fillari ja Pyöräily + Triathlon.

Kotimaisia pyöräilylehtiä ovat Fillari ja Pyöräily + Triathlon.

Pyöräilylehtien maailma

Pyöräilylehti tai polkupyöräilylehti on aikakauslehti, joka sisältää uutisia ja raportteja polkupyöristä, pyöräilystä ja pyöräteollisuudesta.

Pyöräilylehdet voivat tarjota uusien polkupyörien testejä ja vertailuja, jotka kuvaavat mallien hyviä ja huonoja puolia, tulevaisuuden mallien spekulaatioita, pyöräretkien kuvauksia, pyöräilyn turvallisuuskysymyksiä, uusien mallien ja varusteiden luetteloja ja hintatietoja, valmistajien ilmoituksia, teknisiä tietoja ja spesifikaatioita, uusien ja käytettyjen pyörien mainoksia, pyräilyuutisia ja -tapahtumia sekä muuta pyöräilyyn liittyvää tietoa.

Yksi ensimmäisistä pyöräilijöille suunnatuista julkaisuista oli Cycling UK:n klubilehti, joka ilmestyi ensimmäisen kerran lokakuussa 1878.

Muita varhaisia pyöräilylehtiä ja -julkaisuja olivat Cyclist and Wheeling (1880) ja lontoolainen Bicycling News (1881).

Erityisen pitkäikäinen julkaisu on edelleen ilmestyvä Cycling Weekly (alunperin nimellä Cycling), joka on ilmestynyt yhtäjaksoisesti tammikuusta 1891 lähtien.

Pyöräilylehtien rooli nykypäivänä

Pyöräilylehdillä on keskeinen rooli pyöräily-yhteisöissä luotettavana tiedon ja inspiraation lähteenä. Ne yhdistävät kaikentasoiset pyöräilijät aloittelijoista kokeneisiin pyöräilijöihin, sekä tarjoavat alustan kokemusten, tiedon ja tapahtumien jakamiseen pyöräilymaailmassa. Pyöräilylehdet pitävät harrastajat ajan tasalla.

Pyöräilylehtien lukemisella on monia etuja:

Pyöräily on jatkuvasti kehittyvä urheilulaji ja liikuntamuoto, jossa teknologia, varusteet ja harjoitustekniikat muuttuvat jatkuvasti.

Pyöräilylehdet pitävät lukijansa ajan tasalla harrastuksen uusimmista trendeistä, innovaatioista ja kehityksestä.

Oikean pyörän, olipa kyseessä sitten maantiepyörä, hybridipyörä, maastopyörä, sähköpyörä tai kaupunkipyörä, ja varusteiden valitseminen voi olla vaikeaa, varsinkin kun tarjolla on niin paljon erilaisia vaihtoehtoja.

Pyöräilylehdet tarjoavat perusteellisia arvosteluja niin erilaisista pyöristä kuin myös komponenteista, vaatteista ja lisävarusteistakin.

Lehtien objektiivisten arvostelujen, testien ja vertailujen avulla lukijat pysyvät kehityksen kärjessä ja osaavat tehdä tietoisia valintoja ja omalle budjetille sopivia ostopäätöksiä.

Olitpa sitten satunnainen harrastaja tai kokenut pyöräharrastaja tai jopa ammattilainen, suorituskyvyn ja tekniikan parantaminen on aina jokaisen pyöräilijän tavoite. Pyöräilylehdet tarjoavat arvokkaita harjoitusvinkkejä, neuvoja ja harjoitusrutiineja ammattipyöräilijöiltä, valmentajilta ja alan asiantuntijoilta. Ohjeiden ja vinkkien avulla kehityt pyöräilijänä ja saavutat helpommin tavoitteesi.

Hyvämaineisia pyöräilylehtiä tukevat ammattitoimittajat, alan asiantuntijat ja kokeneet kirjoittajat, joilla on syvä ymmärrys pyöräilystä. Pyöräilylehdistä löytyvät artikkelit, jutut ja haastattelut tarjoavat lukijoille hyvin tutkittua, tarkkaa ja asiantuntemuksella laadittua sisältöä. Ammattijournalismin arvo on sen kyky esittää tietoa kiinnostavalla ja helposti lähestyttävällä tavalla, jolloin lukijan on helppo laajentaa tietämystään ja saada näkemyksiä heiltä, jolla on laaja asiantuntemus ja kokemus pyöräilystä.

Suomalaiset ja ulkomaiset pyöräilylehdet

Suomessa ilmestyy kaksi erinomaista pyöräilylehteä: Fillari ja Pyöräily + Triathlon.

Fillari

Fillari-lehti on Suomen johtava pyöräilyn erikoislehti, joka on ilmestynyt jo vuodesta 1993 lähtien. Painettu lehti ilmestyy 6 kertaa vuodessa ja tavoittaa yli 20 000 aktiivista lukijaa.

Fillari on tilattavissa kotiin painettuna lehtenä ja luettavissa digitaalisena näköisversiona Lehtiluukun palvelussa ja Fillari-sovelluksessa. Arkisto kattaa lehden numerot vuodesta 2007 alkaen.

Lue lisää Fillari-lehden nettisivuilta.

Pyöräily + Triathlon

Pyöräily + Triathlon on Kustannus Oy Juoksijan kustantama, nimensä mukaisesti pyöräilyyn ja triathloniin keskittynyt aikakauslehti, joka ilmestyy 4 kertaa vuodessa.

Lehden verkkosisällöt löytyvät Juoksija-lehden nettisivuilta.

Ulkomailla ilmestyy useampia, paljon lukijoita tavoittavia pyöräilylehtiä, joiden pyöräilysisältöjen kysyntä on ymmärrettävistä syistä suurempi kuin meillä Pohjolassa.

Alla muutamia suosittuja englanninkielisiä pyöräilylehtiä.

Maantiepyöräilylehtiä

  • Bicycle Quarterly on 4 kertaa vuodessa ilmestyvä aikakauslehti, joka tutkii polkupyörien historiaa, niiden suunnittelua ja kehitystä, erityisesti randonneur-pyöriä.
  • Bicycling on amerikkalainen pyöräilylehti, joka perustettiin vuonna 1961 Pohjois-Kalifornian pyöräilyyhdistyksen uutiskirjeenä ja on nykyään Hearstin julkaisema pyöräilyyn keskittyvä lehti. Bicycling tarjoaa artikkeleja, arvosteluja ja projekteja liittyen pyöräilyyn.
  • BIKE Magazine on brittiläinen, vuodesta 2018 ilmestynyt pyöräily- ja matkailulehti, joka kannustaa ihmisiä nauttimaan pyöräilyn maailmasta. Lehti tarjoaa artikkeleja vapaa-ajan pyöräilystä, retkipyöräilystä, työmatkapyöräilystä, perhepyöräilystä ja tapahtumista.
  • Cycling Plus on maantiepyöräilyyn keskittyvä urheilulehti, jonka omistaa Immediate Media Company. Kuukausittain ilmestyvä lehti tarjoaa mm. ajoreittejä Iso-Britanniassa ja tuotearvosteluja.
  • Cycling Weekly on Futuren nykyään julkaisema maailman vanhin pyöräilylehti, joka toimii sekä viikoittain ilmestyvänä lehtenä että uutis-, artikkeli- ja osto-ohjesivustona. Sitä kutsutaan leikkisästi nimellä The Comic.
  • Procycling oli Futuren omistama ammattimaantiepyöräilyn erikoislehti, joka ilmestyi vuosina 1999–2022.
  • Rouleur on palkittu brittiläinen vuonna 2005 perustettu pyöräilylehti, joka keskittyy pääasiassa maantiepyöräilyyn, mutta kattaa myös cyclocrossin ja ratapyöräilyn.

Maastopyöräilylehtiä

  • Mountain Bike Rider (MBR) on Futuren julkaisema maastopyöräilyn erikoislehti, joka tarjoaa inspiroivia artikkelaja, pyörä- ja varustearvosteluja, reittiohjeita ja matkaoppaita maastopyöräilykohteisiin ympäri maailmaa.
  • Mountain Biking UK (MBUK) on Our Median julkaisema maastopyöräilyn erikoislehti, ja Britannian myydyin maastopyörälehti yli 20 000 kappaleen levikillä (ABC 2021).
  • Singletrack on palkittu brittiläinen maastopyöräilylehti ja verkkosivusto, joka on suunnattu kypsemmille lukijoille kuin esim. MBUK.
Tilaa pyöräilylehdet netistä tarjoushintaan