Historialehdet

Näytetään kaikki 8 tulosta

Historialehdet ovat säännöllisesti ilmestyviä julkaisuja, jotka keskittyvät tutkimaan ja levittämään tietoa menneisyydestä. Ne ovat arvokas väline historiallisen tutkimuksen, analyysin ja tarinoiden jakamiseen laajalle yleisölle. Historialehdet pyrkivät tarjoamaan mukaansatempaata ja informatiivista sisältöä, joka herättää historian tarinat eloon ja tekee niistä taustaltaan erilaisille lukijoille helppolukuisia ja merkityksellisiä.

Historialehdillä on merkittävä rooli historian ja menneisyyden syvemmän ymmärryksen edistämisessä julkaisemalla hyvin tutkittuja artikkeleja ja historiallisia oivalluksia. Ne tarjoavat lukijoille mahdollisuuden syventyä historian eri puoliin, kuten poliittisiin tapahtumiin, yhteiskunnallisiin liikkeisiin, kulttuuriseen kehitykseen, tieteen edistymiseen ja muihin.

Historialehdet antavat lukijalle mahdollisuuden saada kattava käsitys siitä, miten menneisyys on muovannut nykyisyyttä erilaisten historiallisten kontekstien tutkimisen kautta.

Historialehtien aiheita

Historialehdet kattavat laajan valikoiman aiheita tyydyttääkseen historiannälkäisten lukijoidensa mielenkiinnon. Tässä vain muutamia historialehdissä käsiteltäviä aiheita:

  • Muinaisten sivilisaatioiden, kuen egyptiläisten, kreikkalaisten, roomalaisten, mayojen ja muiden rikas historia, mytologia, taide, arkkitehtuuri ja yhteiskunnalliset rakenteet.
  • Maailmansodat ja konfliktit sekä niiden syyt, eteneminen ja jälkiseuraukset, sodissa ja konflikteissa käytetyt strategiat, keskeiset taistelut, sotapäällikköt ja konflitien vaikutukset yhteiskuntiin.
  • Poliittinen historia ja poliittisten järjestelmien kehitys, vallankumoukset ja poliittiset henkilöt, imperiumien nousu ja tuho, demokraattisten hallintojen kehitys, ideologiat ja itsenäisyystaistelut.
  • Tieteen ja teknologian edistysaskeleet, uraauurtavat löydökset je keksinnöt, jotka ovat mullistaneet käsityksemme ympäröivästä maailmasta, sekä niiden vaikutukset yhteiskuntaan.
  • Vaikutusvaltaisten historiallisten henkilöiden profiileja ja henkilökohtaisia kertomuksia eri aikakausilta.
  • Arkeologiset kaivaukset, historialliset artefaktit ja viimeaikaiset löydöt sekä niiden merkitys historian ymmärryksemme edistämisessä.

Historialehdet Suomessa

Suomessa ilmestyy edelleen muutamia historiaa käsitteleviä aikakauslehtiä myös painetussa muodossa.

Tieteen Kuvalehti Historia

Tieteen Kuvalehti Historia on Pohjoismaiden suurin historialehti. Sen kiehtovat artikkelit herättävät maailmanhistorian tapahtumat henkiin.

Tieteen Kuvalehti Historia -lehden tilaajana sinulla on automaattisesti käyttöoikeus historianet.fi-sivuston digitaalisiin sisältöihin. Sivustolla voit lukea ja kuunnella artikkeleita, nauttia interaktiivisista kuvituksista, katsella videoita ja paljon muuta.

Katso Tieteen Kuvalehti Historia -tarjous tästä.

Historiallinen Aikakauskirja

Suomen Historiallisen Seuran ja Historian Ystäväin Liiton julkaisema vertaisarvioitu tieteellinen aikakauslehti, joka julkaisee artikkeleja, arvosteluja, katsauksia ja keskustelupuheenvuoroja kaikilta historiantutkimuksen osa-alueilta.

Vuonna 1903 perustettu Historiallinen Aikakauskirja ilmestyy neljästi vuodessa.

Katso lehden verkkosivut.

Kansainväliset historialehdet

Kansainväliset historialehdet tarjoavat mielenkiintoista tietoa historiasta ja monet niistä arvostettuja julkaisuja sarallaan.

Esimerkiksi Ruotsissa ilmestyy Tieteen Kuvalehti Historia -lehden ruotsalainen vastine Illustrerad Vetenskap Världens Historia, joka vie lukijansa maailmansodan etulinjoihin, keskelle viikinkien hyökkäyksiä sekä tarkastelemaan egyptiläisten jumalten palvontaan. Vastaavasti Militär Historia -lehti käsittelee sotahistoriaa, mukaan lukien sotien ratkaisevia taisteluja, sotapäälliköitä ja ratkaisevia taisteluja.

Jos puolestaan rakastat Ruotsin historiaa ja haluat oppia siitä uutta, on vuodesta 1991 lähtien ilmestynyt Populär Historia lehti juuri sinulle. Se tarjoaa viihdyttävällä ja opettavaisella tavalla mielenkiintoisia, perusteellisia ja usein hsukojakin artikkeleja elämästä Ruotsissa viikinkiajoista nykyiseen hyvinvointivaltioon.

BBC History puolestaan on brittiläinen, kaikentasoisille historiasta kiinnostuneille suunnattu aikakauslehti, joka ilmestyy kerran kuussa. Iso-Britannian myydyin historialehti käsittelee BBC:n radio- ja tv-kanavien ohjelmissa käsiteltyjä historia-aiheita, uutistapahtumien historiallisia analyyseja ja vertailuja edellisiin tapahtumiin, kirja- ja media-arvosteluja sekä merkittäviä historiallisia paikkoja.

Tilaa historialehdet edullisesti netistä