Puutarhalehdet

Näytetään kaikki 10 tulosta

Puutarhanhoito on monelle rakas harrastus, joka antaa onnistumisen hetkiä, rentoutumista ja ainutlaatuisen yhteyden luontoon. Olitpa sitten kokenut puutarhuri tai vasta-alkaja, oikeat työkalut ja resurssit antavat apua puutarhanhoitoon. Yksi puutarhurin arvokkaimmista resursseista on puutarhalehden tilaus.

Puutarhanhoito ei ole vain henkilökohtainen ilo, vaan siitä on myös lukuisia hyötyjä ympäristölle, mukaan lukien tuoreiden hedelmien ja vihannesten tuotanto, biologisen monimuotoisuuden edistäminen ja terveellisemmän planeetan luominen. Oikeilla tiedoilla ja resursseilla puutarhurit voivat vaikuttaa myönteisesti ympäristöönsä.

Puutarhalehdillä on tärkeä rooli tiedon, vinkkien ja inspiraation tarjoajana kaikentasoisille puutarhaharrastajille. Halusitpa sitten perustaa oman kasvimaan, luoda kauniin kukkapuutarhan tai oppia vain lisää puutarhanhoidosta, puutarhalehti voi olla korvaamaton. Puutarhalehdet tarjoavat kaikkea, mitä tarvitset puutarhan kasvattamiseen, kuten istutus- ja hoitovinkkejä sekä inspiraatiota uusiin projekteihin.

Puutarhalehden tilaamisella on monia hyötyjä, kuten asiantuntijaneuvojen saaminen, säännöllinen inspiraatio uusiin puutarhaprojekteihin sekä päivitykset viimeisimpiin puutarhanhoitotrendeihin ja -tuotteisiin.

Tilaamalla puutarhanlehden saat luotettavan resurssin säännöllisesti kotiisi. Sen puoleen voit kääntyä yhä uudelleen kaikissa puutarhanhoitotarpeissasi.

Suomalaiset puutarhalehdet

Osoituksena puutarhanhoidon suosiosta Suomessa, meillä julkaistaan edelleen useita painettuja puutarhalehtiä, mukaan lukien Kotipuutarha, Oma Piha ja ViherPiha.

Seuraavat kuvaukset on näiden puutarhalehtien mediakorteista:

Viherpiha

Viherpiha-lehtiä

"Viherpiha on puutarhalehti täynnä inspiroivia puutarhaideoita ja upeita pihoja. Suomen suurin puutarhalehti on elämyksellisin, houkuttelevin ja luotettavin puutarha-aiheinen sisällöntuottaja. Viherpiha on innokkaiden viherpeukaloiden yhteisö, joka antaa jokaiseen vuodenaikaan sopivat neuvot ja ideat onnistumisen mahdollistamiseksi niin aloittelevalle kuin kokeneemmallekin puutarhurille."

Viherpiha ilmestyy 12 kertaa vuodessa ja sillä on 176 000 lukijaa (KMT 2022). Viherpihaa julkaisee A-lehdet.

Kotipuutarha

Kotipuutarha-lehtiä

"Kotipuutarha on puutarhaharrastajan luottoystävä. Puutarhaliiton julkaisema lehti koetaan asiantuntevaksi ja luotettavaksi. Lukijamme kehuvat Kotipuutarhaa myös ajankohtaiseksi, monipuoliseksi ja laadukkaaksi. Kotipuutarha puhuttelee pitkän linjan harrastajia, mutta tempaa mukaansa myös tuoreet viherpeukalot."

Kotipuutarha-lehti ilmestyy 9 kertaa vuodessa. Touko-kesäkuun lehti on muhkea 100-sivuinen kaksoisnumero. Kotipuutarhan levikki on 18 000.

Oma Piha

Oma Piha -lehti

"Oma Piha on aito, kotimainen ja asiantunteva puutarhamedia kaikille kasvien ja puutarhan ystäville. Oma Piha ruokkii unelmia sekä antaa tietoa, ideoita ja innostusta koriste- ja hyötykasvien kasvatukseen sekä pihan, pation ja parvekkeen suunnitteluun ja rakentamiseen – ikkunalautatarhureita unohtamatta. Se on maamme parhaiden asiantuntijoiden toimittama media, joka huomioi kotimaamme vaihtelevat kasvuolot."

Oma Piha ilmestyy 6 kertaa vuodessa ja sitä julkaisee Pellervo-Media. Lehden painos on 11 000 ja se tavoittaa 125 000 lukijaa (KMT 2022).

Mikä on paras kotimainen puutarhalehti

Käytännössä kaikki suomalaiset puutarhalehdet ovat yleisiä puutarhalehtiä, jotka tarjoavat laajasti tietoa puutarhanhoitoon liittyvistä seikoista kasvien valinnasta maaperän valmisteluun ja tuholastorjunnasta maisemointiin. Yleiset puutarhalehdet ovat erinomainen vaihtoehto kaikentasoisille viherpeukaloille.

Jokaiselle kotimaisella puutarhalehdellä on oma tyylinsä, ainutlaatuinen sisältönsä ja näkökulmansa puutarhanhoidon maailmaan, ja jokainen puutarhuri löytää varmasti niistä itselleen sopivan ostamalla esimerkiksi irtonumeron kokeeksi ja alkamalla tilaajaksi vasta tutustuttuaan lehteen paremmin.

A-lehtien julkaiseman Viherpihan ilmestymistiheys on korkeampi, sillä se ilmestyy joka kuukausi, 12 kertaa vuodessa. Ehkä juuri siksi se tavoittaa myös eniten lukijoita.

Varsinaisten puutarhalehtien lisäksi myös monet asumisen lehdet tarjoavat runsaasti tietoa pihasta ja puutarhasta, kuten lifestyle-lehti Maalla tai vaikkapa Meidän Mökki.

Ulkomaiset puutarhalehdet

Ulkomaisen puutarhalehden tilaaminen voi olla loistava tapa laajentaa puutarhatietämystä ja saada uusia näkökulmia puutarhanhoidon maailmaan.

Puutarhurit ja viherpeukalot eri puolilla maailmaa kohtaavat puutarhanhoidossa ainutlaatuisia haasteita ja mahdollisuuksia, ja heidän kokemuksistaan ja lähestymistavoistaan oppiminen voi olla sekä informatiivista että inspiroivaa. Oivallusten tarjoamisen lisäksi mielekäs lukeminen ei-äidinkielellä voi olla hauska ja mukaansatempaava tapa oppia uutta kieltä.

Ulkomaisten puutarhalehtien osalta todettakoon, että esimerkiksi Englannin ilmasto, kasvit ja maaperä on hyvin erilainen kuin meillä Suomessa, eivätkä lehtien tarjoamat tekniikat ja ohjeet ole välttämättä meille sopivia. Pienellä luovuudella voit kuitenkin käyttää lehden tietoja ja saada inspiraatiota omaan puutarhaasi.

Tilaa-lehti.fi:n kautta löydät esimerkiksi ruotsinkieliset Allt om Trädgård- ja Allers Trådgård -puutarhalehdet, sekä englanninkieliset BBC Gardeners' World- ja Gardens Illustrated -lehdet.

Puutarhalehdet